Nexus ERP

Modificare coloane vizualizare

La intrarea in modul operatorul poate opta ce informatii (campuri) doreste sa fie afisate pe ecran. Implicit sunt afisate anumite campuri considerate mai importante.

1. Adaugare coloane noi in fereastra principala

Pentru a configurare, se alege din meniul butonului de setari afisare: Coloane modul.

  

 Pentru includere se selecteaza campul (sau mai multe campuri) din lista de campuri disponibile si apasati Adaug. Campurile selectate vor aparea in lista din dreapta. 



2. Stabilire ordine afisare coloane

Pentru campurile selectate se poate stabili si ordinea de afisare a lor, folosind sagetile Sus si Jos.


3. Eliminare coloane

Pentru eliminare coloane se apasa butonul de Stergere.


4. Redimensionare coloane

Latimea fiecarei coloane poate fi modificata in cazul in care se doreste o mai buna vizibilitate asupra datelor.

Astfel daca luam coloana "Cod intern", din imaginea de mai jos putem observa ca latimea ei initiala este de la punctul 1 la punctul 2. Pentru a-i micsora latimea astfel incat sa devina cea de la 1 la 3, trebuie sa tragem cu mouse-ul de capul de tabel pana ajungem la latimea dorita. Astfel odata cu miscsorarea latimii coloanei Cod intern, se mareste latimea coloanei din dreapta ei. In cazul maririi latimii unei coloane procesul este invers.


5. Rearanjare coloane

Aplicatia Nexus ERP permite rearanjarea coloanelor in ordinea dorita la vizualizare.

Astfel presupunem ca avem ordinea Numar, Serie, Data pentru unul din modulele noastre ca in imaginea de mai jos, dar dorim Numar, Data, Serie.

 


 

Pentru a realiza aceasta operatie, mergem pe coloana Data, o tragem cu mouse-ul de ea spre stanga, in dreptul coloanei Serie, pana in momentul in care apar doua sageti cu rosu ca in imaginea de mai jos. In acest moment se poate da drumul la mouse.

 


 

Astfel , se poate observa ca a fost realizata rearanjarea coloanelor in ordina dorita.

 


 


6. Revenire la setarile implicite

In urma modificarilor facute asupra afisarii coloanle, se voate reveni oricand la setarile implicite ale programului apeland: Coloane implicite