Nexus ERP

Gestiuni

20 Oct 2011 | 656 |

Functionalitati de baza
Campuri disponibile pentru afisare in fereastra principala: Denumire, Gestionar, Punct de lucru, Persoana responsabila, Metoda desc, An inactiv, Data crearii, User creare, Data modificarii, User modificare, Centru profit (vezi configurare coloane modul).
Posibilitate grupare dupa: Punct de lucru, Persoana responsabila, Centru profit, User creare, User modificare (vezi utilizare grupari).
Posibilitate filtrare dupa: Gestionar, Centru profit, Persoana responsabila, Adresa (vezi utilizare filtrari).
Operatii in fereastra principala a modulului:
 • Sterg - Sterg inregistrarea curenta
 • Refresh - Aduc din nou datele pe ecran
 • Adaug - Adauga un articol nou
 • Deschid - Deschid inregistrarea curenta
 • Export - Se deschide procedura de export a datelor.
 • Raport rapid - Previzualizare date afisate pe ecran
 • Rapoarte customizate - Ofera posibilitate vizualizarii rapoartelor existente si configurararea unora noi
 • Favorite - Adaug in lista de module favorite pentru a fi accesate din Pagina Mea sau in lista de module initiale
 • Inchid - Inchid fereastra curenta
  Configurari
 • Afiseaza grupari in stanga - Afiseaza gruparile separat, in tree-ul din partea stanga a modulului
 • Redimensionare automata coloane - Se seteaza modul de redimensionare a coloanelor, fie se redimensioneaza automat in functie de latimea monitorului, fie apare scroll
 • Nivel log operare - Stabilire nivel log operare asupra documente (de baza, avansat, detaliat) (vezi gestionare Log operare)
 • Sesiune blocata la modificari - Stabilire blocare sesiune de lucru doar pentru modulul in cauza
 • Avertizari - Permite generarea de avertizari (vezi utilizare Avertizari)
  Operare date
 • Adaugarea, modificarea sau stergerea datelor este permisa utilizatorilor ce au drept de scriere in modul si numai in sesiunile deblocate
 • Avansarea in fereastra de la un camp la altul se face cu tasta [TAB] iar intoarcerea la un camp anterior se face cu [SHIFT-TAB]

  Id - Se completeaza id-ul gestiunii.
  Gestionar - Se completeaza cu numele gestionarului asociat acestei gestiuni.
  Centru de profit - Se completeaza cu numele centrului de profit, ales din nomenclatorul de centre de profit.
  Gestiune tampon - Se completeaza cu numele centrului de profit, ales din nomenclatorul de centre de profit.
  Adresa - Se completeaza cu adresa depozitului unde exista gestiunea.
  Denumire - Se completeaza cu numele gestiunii.
  Adresa (din nomenclator) - Se va completa cu adresa (din nomenclator) a depozitului unde exista gestiunea.

  Punct de lucru - Se alege punctul de lucru unde exista gestiunea.
  Gestiune utilizata pentru retail - Se bifeaza daca este permisa aprobarea cererilor de transfer in interfata de vanzari
  CHELTUIELI - Se alege articolul bugetar.
  VENITURI - Se alege articolul bugetar.
  Gestiune utilizata in Limite aprovizionare - Se bifeaza daca este permisa aprobarea cererilor de transfer in interfata de vanzari
  Detinator spatiu (partener) - Se completeaza cu numele persoanei ce detine spatiul, ales din nomenclatorul de parteneri.
  Persoana responsabila - Se completeaza cu numele persoanei responsabile care detine spatiul, ales din nomenclatorul de personal
  Blocare vizualizare stoc in interfata de vanzari - Se va bifa daca se doreste blocarearea vizualizarii stocurilor in interfata de vanzari.
  Permite transferuri directe din depozit in interfata de vanzari - Se va bifa daca sunt permise transferurile directe din depozit in interfata de vanzari.
  Comisia de receptie - Se completeaza comisia de receptie din cadrul gestiunii.
  Metoda de descarcare - Se alege metoda de descarcare(Fara,La vanzari,La sold,Cantitativa) a gestiunii.
  Permite aprobarea cererilor de transfer in interfata de vanzari - Se va bifa daca este permisa aprobarea cererilor de transfer in interfata de vanzari.
  Id extern - Se afiseaza id-ul gestiunii.
  Cont incasari retail cu numerar - Se completeaza simbolul numeric al contului pentru incasari cu numerar din balanta de verificare.
  Cont incasari retail cu card - Se completeaza simbolul numeric al contului pentru incasari cu cardul din balanta de verificare.
  Inactiva din... - Se completeaza anul de inceput al inactivitatii gestiunii.
  Stoc valoric - Se bifeaza pentru gestiunile pentru care nu se tine evidenta cantitativa a stocului
  Cont incasari retail cu tichete - Se completeaza simbolul numeric al contului pentru incasari cu tichete din balanta de verificare.
  Cont incasari retail cu CEC - Se completeaza simbolul numeric al contului pentru incasari cu tichete din balanta de verificare.
  Blocare stoc negativ -

  Carnet implicit PV modificare pret amanunt - Se alege carnetul implicit pentru procesul verbal de modificare pret cu amanuntul din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete cu tip = "P.V.M.P.M.A."
  Carnet implicit comenzi de la clienti - Se alege carnetul implicit pentru comenzile de la clienti din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete. cu tip = ''Comanda client'
  Carnet implicit note PV protocol - Se alege carnetul implicit pentru procesele verbale de protocol din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete cu tip = "P.V.Protocol"
  Carnet implicit facturi - Se alege carnetul implicit pentru facturi clienti din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete.
  Carnet implicit oferte clienti - Se alege carnetul implicit pentru ofertele pentru clienti din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete. cu tip = 'Oferta Client'
  Carnet implicit note transfer intre conturi - Se alege carnetul implicit pentru notele de transfer intre conturi din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete cu tip = "N.T.C."
  Carnet implicit note transfer intre gestiuni - Se alege carnetul implicit pentru notele de transfer intre gestiuni din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete cu tip = "N.T.G."
  Carnet implicit comanda interna - Se alege carnetul implicit pentru comenzile interne din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete. cu tip = 'Oferta Client'
  Carnet implicit Note de intrare receptie - Se alege carnetul implicit pentru facturi clienti din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete. cu tip = 'N.I.R.'
  Carnet implicit Bonuri de consum - Se alege carnetul implicit pentru bonurile de consum din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete. cu tip = 'Bon Consum Mat.'
  Carnet implicit avize - Se alege carnetul implicit pentru avize din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete. cu tip = 'Aviz marfa'
  Carnet implicit note PV minus inventar - Se alege carnetul implicit pentru P.V. minus inventar din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete cu tip = "MinusLaInventar"
  Carnet implicit note PV plus inventar - Se alege carnetul implicit pentru P.V. plus la inventar din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete cu tip = "PlusLaInventar"
  Carnet implicit comenzi furnizori - Se alege carnetul implicit pentru comenzile catre furnizori din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete cu tip = 'Comanda furniz.'
  Carnet implicit Bonuri de predare productie - Se alege carnetul implicit pentru bonurile de predare productie din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete. cu tip = 'Bon Predare'
  Carnet implicit PV asamblare - Se alege carnetul implicit pentru P.V. de asamblare din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete cu tip = "P.V.Asamblare"
  Carnet implicit PV dezasamblare - Se alege carnetul implicit pentru P.V. de dezasamblare din lista de carnete definite in nomenclatorul de carnete cu tip = "P.V.Dez."

  Adresa serverului FTP - Se completeaza adresa serverului FTP
  Cale fisier import - Se completeaza cale fisierului de import
  Utilizator server FTP - Se completeaza utilizatorul serverului FTP
  Parola server FTP - Se completeaza parola serverului FTP
  Mod pasiv FTP - Se bifeaza daca este permisa aprobarea cererilor de transfer in interfata de vanzari

  Rapoarte
 • Lista gestiuni - Lista gestiuni
 • Sursa date formulare la gestiuni - Creati diverse formulare la gestiuni impreuna cu Formulare HTML