Nexus ERP

Grupare articole

Fiecare modul are posibilitate de a fi grupat dupa maxim 3 criterii, utilizand fereastra "Configurare grupari" din partea dreapta a fiecarui modul. Aceasta fereastra poate deveni vizibila si apasand tasta "F2".

In cazul in care criteriul dupa care este facuta gruparea nu este gasit printre coloanele care sunt afisate, gruparea nu are nici un efect. In acest caz, initial trebuie introdusa coloana pentru vizualizare, apoi este necesara reselectarea criteriile dupa care se doreste gruparea.
Campurile dupa care este efectuata gruparea nu apar dublate la vizualizare; acestea apar doar in calitate de grupari.
Pentru a scoate o grupare de pe un anumit nivel trebuie setat itemul "Fara grupare" in locul campului selectat. La eliminarea unei grupari sunt eliminate si gruparile inferioare ei. Pentru a elimina toate gruparile trebuie selectat itemul "Fara grupare" din prima grupare si apasat butonul "Aplica". In cazul in care este scoasa o grupare, campul dupa care a fost aceasta efectuata este acum vizualizat in calitate de coloana.

De exemplu in imaginea de mai jos se poate observa ca am realizat gruparea articolelor in functie de tipul documentului.


In cazul in care se doreste doar vizualizarea liniilor cu gruparile, utilizatorul poate efectua una din urmatoarele operatii:
- click dreapta pe o linie ce reprezinta o grupare(in acest moment va aparea un meniu cu 2 subitemi: "Sterge grupari" si "Extinde grupari"); click stanga pe itemul "Strenge grupari";
- apasand combinatia de taste "Ctrl + Shift + E".

Pentru revenirea la vizualizarea normala, utilizatorul trebuie sa efectueze una urmatoarele operatii:
- click dreapta pe o linie ce reprezinta o grupare (in acest moment va aparea un meniu cu 2 subitemi: "Strege grupari" si "Extinde grupari") si click stanga pe itemul "Extinde grupari";
- apasand combinatia de taste "Ctrl + Shift + E";


In momentul in care se iese din modul, in cazul in care este setata optiunea "Salveaza modificarile facute modulului la inchiderea lui"(pe care o puteti gasi in meniul principal din bara de instrumente, la "Instrumente" - "Setari generale" - "Aplicatie"), este salvat- starea ultimelor grupari efectuate.