Prezentare generala Nexus Rapoarte Online


Aplicația Nexus Online Rapoarte este destinată în principal managerilor sau responsabililor cu drept de decizie din întreprinderi. Aceasta aplicație ne oferă posibilitatea de a vizualiza simplu si rapid rapoarte si grafice personalizate pentru fiecare utilizator si afacere in parte. Orice raport configurat în Nexus ERP poate fi creat, descărcat şi vizalizat pe dispozitul dvs. mobil (telefon, tabletă) sau fix (TV).


Toate drepturile de acces şi vizualizare din Nexus ERP, aferente rapoartelor, sunt păstrate şi în mediul online. Mai mult, pot fi vizualizate online doar rapoartele pentru care administratorul aplicaţiei a bifat opţiunea "Disponibil Online".


Nexus Online Rapoarte este o aplicație Android creată pentru dispozitive mobile, care se descarcă din Google Play, și care lucrează online prin Nexus REST API cu baza de date Nexus ERP. Aplicațiile Andorid Nexus combina facilitatile platformei mobile Android si versatilitatea aplicatiilor web moderne. Astfel, aplicația Android o vom descărca și instala gratuit pe telefon din Google Play și scripturile web ale aplicatiei le vom instala pe serverul nostru.


Aplicatia ruleaza pe dispozitive Android care au minim versiunea 5.0 si poate rula inclusiv pe PC (Windows 10) daca instalati emulatorul BlueStacks.






Atunci cand generam un raport acesta este creat de serverul de rapoarte al aplicatieie si apoi este salvat automat in format PDF in Arhiva de documente a Nexus ERP.
Deci, trebuie sa avem in vedere ca rapoartele generate utilizand aplicatia nu sunt salvate pe telefonul nostru, ci pe serverul Nexus ERP. Si ar mai trebui sa avem in vedere ca rapoartele generate de un utilizator pot fi accesate doar de acel utilizator.

In mod implicit rapoartele noi create sunt păstrate în Arhiva de documente pentru doar 24 de ore - secţiunea Rapoarte 24H din aplicatia mobila.
In concluzie, dupa 24 de ore aceste rapoarte vor fi sterse in mod automat pentru a nu incarca serverul aplicatiei.

Dacă vom dori sa pastram anumite rapoarte pentru o perioadă nedeterminată de timp le putem salva în zona Salvari. De aici le vom sterge manual atunci cand vom considera ca nu ne mai sunt utile.


Cu ajutorul aplicatiei mobile Nexus Online Rapoarte mai putem avea acces la Arhiva de documente a Nexus ERP.
Vom putea vedea in aplicatia mobila doar documentele pentru care administratorul Nexus ERP a activat drepturile specifice pentru utilizatorul nostru.

În arhivă putem încărca manuale, pliante, documentaţii, contracte, imagini, etc cu care lucram în mod curent, pentru a le putea accesa apoi oricând şi oriunde ne sunt necesare.



Aplicatia foloseste serverul de rapoarte al Nexus ERP, iar acesta ne ofera posibilitatea de a genera orice raport pe care in prealabil l-am configurat in aplicatie.

Configurările de baza ale rapoartelor legate de design, fonturi, culori, coloane, grupări, ordonări, filtre, coloane calculate, texte opţionale, etc le putem face doar în back-office.

În interfaţa aplicatiei mobile sunt disponibile in general opţiuni legate de continut si specifice raportului si optiuni legate de dimensiunile paginii in care este afisat raportul.

Rapoartele generate pot fi:

  • deschise si vizualizate pe telefon (tableta, etc)
  • salvate local pe telefon
  • transmise catre alte aplicati si/sau persoane

    Adica putem transmite rapoartele in spatiul de stocare personal din cloud (ex,: Google Drive) sau putem sa transmitem rapoartele ca un atasament la email catre colegii nostri.



  • Avantaje

    Utilizând această aplicație putem obține rapoarte personalizate cu privire la vânzări pe perioade selectate sau predefinite, borderouri de facturi facturi clienți, registre de stoc, top agenți, centralizatoare și diverse alte rapoarte create special pentru nevoile noastre.
    Fiecare raport vine cu o multitudine de setări pentru a putea fi configurat cât mai usor direct din pagină.

    Pentru gestiunea mai facilă și evitarea aglomerării rapoartele generate sunt valabile 24 de ore după care vor fi șterse. Dacă se doreste acestea pot fi salvate și mutate într-o rubrică separată pentru a fi utilizate mai tarziu.



    Economisim timp si bani

    Conceptul de Digitalizare sau de Companie Digitalizata este tot mai raspandit in intreaga lume datorita beneficiilor economice (si nu numai) cu care vine atat la nivel global, cat si pentru fiecare organizatie in parte.

    Economie de materiale (hartie, dosare, imprimante, consumabile, etc) - informatia analogica este stocata si circula pe hartie, iar informatia digitala este stocata in servere si circula prin retea intre calculatoare.

    Economie de timp - informatia digitala circula aproape instantaneu, poate fi integrata si interconectata astfel incat sa o reutilizam acolo unde este nevoie fara sa prelucram aceleasi date si informatii in mod repetat.



    Compatibil cu RGPD - Regulamentul General Privind Protectia Datelor Personale

    Nexus Rapoarte lucreaza online prin API cu Nexus ERP si Nexus Salarii - aceasta inseamna ca datele personale ale salariatilor nu sunt niciodata stocate pe un site sau intr-o baza de date terta.

    Rapoartele sunt generate si salavate de utilizator pe propriul telefon in format PDF.

    Comunicatia realizata prin Nexus REST API, intre tableta si Nexus ERP, se face criptat folosind un certificat digital.