Nexus ERP

Update Nexus ERP


  În primul rând trebuie să se cunoască faptul că update-ul și patch-urile aferente se pot instala doar pe server.

  În timpul update-ului programul de pe server cât și programele de la toate punctele de lucru (dacă este cazul) trebuie închise. Se verifică atât programul de Backoffice, interfețele de vânzare dar mai ales Nexus Print-ul care se regăsește pornit în bara de activități din josul ecranului unde este afișată și data calculatorului.+

  Identificăm întâi care este versiunea programului. Aceasta se observă în partea de sus a programului pe prima linie. În cazul de față versiunea programului este V.16.39.34 (16.39 este versiunea update-ului și 16.39.34 este patch-ul)

  Atenție! dacă dorim să facem update-ul cu transferul licențelor de pe un an pe altul, trebuie prima dată să facem update la program și la baza de date la ultima versiune a anului anterior și abia apoi să punem update-ul din anul nou.

  Descărcăm apoi versiunea nouă pe care dorim să o instalăm, utilizând userul și parola de logare în contul de client Nexus.

  Accesăm în browser adresa : www.descarca.nexuserp.ro și în fereastra din dreapta sus ne logăm cu adresa de email cunoscuta (este adresa de email setata in Nexus, in Nomenclatorul de Utilizatori, pe userul dorit, pagina Suport.NexusERP.ro; aici trebuie bifata optiunea "Sunt de acord..." si completate casutele Pseudonim si adresa de email).

  Dacă nu se cunoaște parola, se completeaza emailul si se apelează butonul Nu știu parola. Parola va fi automat trimisă pe email (vă rugăm verificați mesajul din partea de sus a paginii: confirmare ca s-a trimis pe mail sau mesaj de eroare).

  După logare, accesăm pagina Descarcă. Vedem aici toate update-urile disponibile.

  Urmărim să descărcăm ultimul update și patch-ul aferent. Descărcarea se pornește apăsând butonul sub forma de dischetă ca în imaginea de mai jos.

  După ce am terminat de descărcat update-ul și patch-ul pornim procedura de update cu click dreapta pe NexusUpdate16.49.exe -> Run as administrator.

  În continuare procedura este foarte simplă: apelăm, pentru fiecare fereastră în parte, butoanele: Continuă apoi Instalează, așteptăm să fie configurat update-ul și în fereastra următoare va apare butonul de Finalizare pe care de asemenea îl apelăm.

  * Dacă apare la începutul rulării un mesaj de acceptare a instalarii apelăm butonul Yes/acceptare sau Run anyway(more info) în funcție de windows.

  Am terminat acum procedura de update și urmează să actualizăm bazele de date la noua versiune a programului.

  Deschidem acum programul Nexus ERP backoffice și ne întampină un mesaj care ne notifică de faptul că trebuie să rulăm procedura de actualizare a bazelor de date.

  Apelăm butonul OK și ni se deschide automat fereastra de actualizare. Lăsam bifate toate societățile pentru a face actualizare la toate bazele de date și apelăm butonul Start.

  Durata acestei operațiuni poate dura de la câteva minute pentru o baza de date mică și până la cateva ore pentru mai multe baze de date și de dimensiuni mari.

  Este foarte important ca în cazul în care există erori în cadrul operațiunii de actualizare să lăsați fereastra deschisă și să anunțați agentul de la care ați achizitionat programul.

  Niciodată sub nici o formă nu este voie să opriți forțat procedura de actualizare, indiferent de scuze. Ne referim aici la oprirea forțată prin butonul Închid, prin închiderea programului forțată sau închiderea calculatorului.

  Vom ști mereu că actualizarea bazelor de date încă rulează și nu s-a blocat prin fereastra care stă mereu deschisă pe ecran în partea dreaptă jos:

  Când se termină procedura de actualizare a bazelor de date primim un mesaj în centrul ecranului dar și în colțul dreapta jos.

  Încheiem procedura de actualizare a bazelor de date cu butonul Ok.

  Înainte de a merge mai departe trebuie neaparăt să verificăm că la toate bazele de date statusul este Finalizat.

  După ce am terminat și rularea update-ului și actualizarea bazelor de date, rulam patch-ul. Trebuie menționat aici că această procedură rulează și dacă programul este pornit, dar modificările, în acest caz, intră în vigoare doar după ce restartăm programul.

  Așadar, ca și în cazul update-ului, dăm click dreapta pe kitul de instalare NexusPatch16.49.56 (în acest caz)-> Run as administrator.

  Instalarea patchu-lui se face în mod similar cu update-ul: apelam butonul Instalează în prima fereastră, așteptăm să se realizeze toate modificările impuse prin acest patch și terminăm cu butonul Finalizare.

  În acest moment atât programul cât și baza de date sunt actualizate.

  Dacă update-ul presupune și trecerea programului și a licențelor de la un an la altul, după ce terminăm complet procedura de actualizare a programului la ultima versiune din anul precedent, intrăm în program, -> Instrumente-> Activare/DezactivaRE produse și dezactivăm licențele din anul care s-a încheiat.

  În acest moment trebuie să ne asigurăm că avem un contract activ de actualizare cu firma Nexus Media și ca prima tranșă de actualizare a fost încheiată, pentru a se putea active licențele noi.

  Rulăm acum procedura de update la prima versiune din noul an, actualizăm bazele de date, rulăm ultimul patch disponibil după care intrăm în program și activăm noile licențe.

  Spor la lucru!