Nexus ERP

Instalare aplicatie Nexus

Conditii minimale si recomandari pentru sistemele de calcul

 • Sisteme de operare
  •  Windows 7
  •  Windows 8
 • Server Nexus ERP
  •  Asigurati-va ca ati instalat deja serverul Nexus si aveti datele de conectare la acesta(adresa IP, port). Pentru instalarea serverului Nexus ERP urmati instructiunile din sectiunea Instalare Server NExus ERP.
 • Desi este recomandata o configuratie cu server Nexus dedicat, este posibila instalarea pe acelasi calculator a serverului Nexus, cat si a aplicatiei Nexus ERP;
 • Drivere (software-ul necesar pentru functionarea dispozitivelor hardware, de ex.: driver pentru imprimanta)
  • Utilizati doar drivere testate si aprobate pentru sistemele de operare
 • Instalati doar utilitarele, jocuri, etc. care va sunt strict necesare.
 • Pe cat posibil, instalati cat mai putine programe care ruleaza ascuns (servicii si programe rezidente in memorie)
 • Este recomandat sa testati (48 ore fara oprire) sistemele de calcul folosind programe speciale de test.

Tinand cont, in primul rand, de faptul ca oprirea unui sistem de calcul din reteaua dvs. poate duce la oprirea activitatii economice va recomandam sa urmati recomandarile noastre si bineinteles recomandarile specialistilor IT de la care achizitionati sistemele de calcul in cauza.

Instalarea produsului Nexus ERP- aplicatia Back Office

Nexus-instalare-7

Este important sa cititi acordul de licenta al acestui produs software si numai in cazul in care sunteti de acord cu aceasta sa treceti la instalarea lui.
Dupa ce ati descarcat de pe site-ul www.nexusmedia.ro kitul de instalare, executati programul de setup Nexus-x.xx.exe. Interfata programului de instalare este in limba romana, iar aceasta va va ghida de-a lungul intregii instalarii.

Primul pas al instalarii consta in acceptarea termenilor licentei. Daca sunteti de acord, bifati casuta de acceptare si mergeti la pasul urmator.

Pagina urmatoare consta in stabilirea locatiei (discul si directorul) de instalare. Calea implicita propusa este C:\Program Files\Nexus Media\Nexus\, daca sunteti de acord cu ea apasati butonul CONTINUA. Daca nu sunteti de acord o puteti schimba direct in casuta de editare sau apasand butonul SELECTEAZA.

Nexus-instalare-8

Urmatoarea pagina a programului de instalare va cere numele sau adresa IP a calculatorului si portul SQL pe care se afla instalata baza de date a aplicatiei.In cazul in care instalarea se face chiar pe server puteti lasa denumirea implicita 'local'.

Nexus-instalare-9

In urmatoarea fereastra, daca doriti ca aplicatia sa creeze un shortcut al aplicatiei pe Desktop, bifati optiunea corespunzatoare.

In urmatoarea fereastra apasati butonul INSTALEAZA pentru a incepe instalarea produsului pe calculatorul dumneavoastra.

Nexus-instalare-10


In final, apasati butonul FINALIZARE pentru a inchide programul de instalare.