Nexus ERP

Optiuni sesiune

Aceasta fereastra are caracteristica combinatia de taste "Alt+O".
In cadrul acestei optiuni putem gasi doi itemi:

a.) Info si selectie sesiune
- face posibila vizualizarea informatiilor despre sesiunea curenta;
- este posibila modificarea lunii in care este deschisa aplicatia, anul(sunt accesibili doar cei vizibili), si societatea(in cazul in care utilizatorul curent are drepturi asupra acesteia). Butoanele -/+ 1 luna duc utilizatorul o luna in urma sau inainte. In cazul in care luna selectata este Ianuarie, la apasarea butonului -1 Luna, se trece la luna Decembrie a anului anterior. In cazul in care luna selectat este Decembrie, la apasarea butonului +1 luna, se trece la luna Ianuarie a anului urmator. Butonul Sesiune curenta seteaza sesiunea curenta ca fiind cea a sistemului.


b.) Selectie utilizator
- acest item ofera posibilitatea modificarii utilizatorului fara a fi necesara delogarea celui curent. Setarile acestuia vor fi salvate odata cu incarcarea ultimelor setari ale noului utilizator.

 


 

      Utilizatorul are posibilitatea de a salva modificarile facute simultan cu inchiderea ferestrei apasand butonul OK sau de a salva fara a inchide fereastra in cazul in care doreste sa faca mai multe modificari, in mai multe etape, apasand butonul Aplica. Butonul Inchide are rolul de a anula modificarile facute odata cu inchiderea ferestrei.
      In cazul in care au fost facute modificari, dupa salvarea acestora vor fi afisare impreuna cu denumirea programului in bara de titlu a programului.
      Trebuie mentionat faptul ca ultimii parametri stabiliti pentru sesiune sunt salvati si la iesirea din program, fiind considerati ca valori implicite pentru o viitoare logare.