Nexus ERP

Autofactura


    Pentru a introduce un document de tip autofactura (avand nota contabila 635 = 4427) ar trebui sa urmati instructiunile urmatoare:

    1. Adaugare cont 4427 in Nomenclator - Bunuri si servicii conturi
    Pentru adaugarea contului 4427 ca si articol pe o factura client, acesta ar trebui adaugat initial in modulul Nomenclatoare - Bunuri si servicii. Pentru aceasta mergeti in modulul Nomenclatoare-Bunuri si servicii Conturi si adaugati un articol de tip Servicii oferite (avand codul S plus alte doua caractere aleatoare care sa nu se mai regaseasca la vreun alt cont) cu o denumire sugestiva (TVA colectata-autofactura). Apasati comanda Salvez dupa care bifati in partea de jos modulul Facturi clienti, pentru a aparea acest cont la adaugare intr-un document de tip factura client.
Autofactura Creare cont

    Salvati din nou, dupa care in pagina articole contabile setati contul 4427 atat la cont generic si TVA colectata, cat si la cont venit si la cont cheltuiala. DOAR aceste conturi trebuie completate, nu se mai completeaza alte date in aceasta pagina.

Autofactura setare cont nota contabila
    2. Adaugare factura client
    In modulul Facturi clienti creati o factura client avand tipul documentului Autofactura.
    Completati datele antetului, completand in loc de contul 4111 - contul 635 (cu analiticul dorit creat in prealabil in Balanta de verificare).
    Adaugati un articol nou pe factura, alegand contul 4427 creat la punctul 1. Ar trebui sa creati un produs nou aferent contului 4427, cu o denumire sugestiva - TVA colectata Autofactura. In fereastra de adaugare completati cantitatea 1 si in cadrul campului pretului unitar se introduce baza pentru care se calculeaza TVA. De exemplu, daca se doreste sa se calculeze TVA 100 lei, se va completa baza de 500 lei (avand in considerare o cota de 20%).
Autofactura introducere articol in factura
    Operand conform instructiunilor de mai sus, veti obtine nota contabila dorita: 635 = 4427.
Autofactura vizualizare nota contabila