Nexus ERP

Bara de instrumente

Fiecare modul in parte contine un meniu specific care defineste functionalitaile caracteristice.

 


 

In plus fata de butoanele de comanda specifice fiecarui modul in parte, pe bara de instrumente apar butoane comune pentru toate modulele:


- "Adaug" (Insert) - Permite adaugarea unei noi inregistrari;


- "Deschid" (F12) - are rolul de a permite modificarea inregistrarii curente.


- "Sterg/Anulez" (Delete) - sterge inregistrarea curenta in cazul in care modulul curent nu permite validarea si devalidare de documente sau inregistrarea curenta nu este validata. Pentru prevenirea stergerii accidentale va fi afisat un mesaj de avertizare urmat de confirmarea sau nu a stergerii articolului respectiv. Odata sters articolul din baza de date, nu mai poate fi recuperat, iar in cazul articolelor cu linii (facturi, N.I.R.-uri etc.) sunt sterse si liniile corespunzatoare.
In cazul in care inregistrarea curenta este validata, se permite doar anularea documentului, fara a-l putea sterge. Pentru prevenirea anularea accidentala va fi afisat un mesaj de avertizare urmat de confirmarea sau nu a anularii articolului respectiv. Odata anulat un document, butonul devine inactiv, fara a permite modificarea starii documentului.


- "Raport rapid" (Ctrl+A) - are rolul de afisare a unui raport ce contine datele afisate pe ecran la vizualizarea modulului, permitandu-se printarea lui;

 

- "Raport customizat" - contine o lista de rapoarte permise a fi listate in cadrul modulului curent, accesibile utilizatorului curent in functie de nivelul de confidentialitate si ofera accesul la fereastra de configurare a rapoartelor utilizand itemul "Configurare raport". Rapoartele ce apar in lista sunt impartite in doua categorii: cele caracteristice unui singur document(cel curent) si cele caracteristice tuturor documentelor din sesiunea curenta.


- "Refresh" (Ctrl+R) - are rolul de actualizare a informatiilor dintr-un modul conform cu datele operate intr-un alt modul;


- "Adaug prin copiere" - Permite adaugarea unei noi inregistrari copiind datele cele mai fregvent introduse din articolul anterior salvat.

 

- "Inchid" (Escape) - duce la inchiderea modulului curent.