Nexus ERP

Deschidere balanta, activare conturi si actualizarea nomenclatoarelor si a parametrilor pentru salarii la inceputul anului


  Pentru trecerea in anul nou de lucru trebuie actualizata balanta de verificare si conturile din cadrul nomenclatorului de bunuri si servicii.

  1. Actualizarea nomenclatorului de bunuri si servicii - conturi
  2. Modulul Nomenclatoare-> Bunuri si servicii - conturi-> Asistent (din meniul de sus )-> Activare conturi Selectam in fereastra care se deschide toate conturile si apasam butonul Salveaza sau tasta F12.
  1. Preluam soldurile din balanta:
  2. Modulul Contabilitate-> Contabilitate financiara-> Deschidere conturi B.V.-> apelam butonul din meniul de sus Preiau solduri.
  1. Actualizam soldurile din balanta
  2. Modulul Contabilitate-> Contabilitate financiara->Balanta de verificare -> Actualizare B.V.

   In cazul in care apare un mesaj prin care vi se solicita sa revedeti setarile , in meniul vertical din partea dreapta in fereastra Optiuni, debifam casuta din dreptul optiunii Actualizare blocata. Revenim apoi la pasul anterior si apelam functia Actualizare B.V.

   Daca balanta de verificare la 31 decembrie este corecta si debitul si creditul sunt egale , actualizarea va fi efectuata automat.

  1. Actualizam conturile pentru formatii de lucru
  2. Accesam Modulul Salariii personal -> Salarizare ->Formatii de lucru. La intrarea in modul se vor prelua automat conturile din anul anterior.
  3. Parametrii de calcul pentru salarii
  4. Accesam Modulul Salariii personal -> Salarizare ->Salarii si in fereastra de optiuni selectam Deschide
   Actualizam parametrii pentru:
   • Impozite -> Impozite, taxe, ore
   • Calcul salarii -> Zile libere
  1. Actualizare deduceri personale
  2. In modulul Contracte de muncă, deschidem meniul asistenti (butonul cu bagheta magica) si apelăm procedura: Actualizare deduceri din anul anterior.
  1. Preluare zile CO neefectuate în anul anterior
  2. In modulul Contracte de muncă, deschidem meniul asistenti (butonul cu bagheta magica) si apelăm procedura: Preluare zile CO conform contract si neefectuate din anul anterior.