Nexus ERP

Rapoarte cu produse grupate pe cote TVA


Afișarea produselor pe cote de TVA in facturile de ieșire

  Afișarea produselor pe cote de TVA in facturile de ieșire Intrăm în configurarea rapoartelor : Modulul Ieșiri -> Ieșiri-> Facturi clienți-> Rapoarte customizate (din meniul de sus) -> Configurare rapoarte
  În fereastra de customizare, selectăm întâi documentul pe care dorim să îl configurăm: Factură (internă).Intrăm apoi în fereastra Setări și bifăm opțiunea Total cote TVA. Salvăm modificarile cu ajutorul butonului Salvez din meniul de sus sau tasta F12.

  Rezultatul acestei operațiuni este că produsele vor fi grupate pe factura dupa cota de TVA ieșire, în ordinea ascendentă a cotelor: primele cu 0%, apoi cu 9% si cu 24%. Pentru toate grupele, vor fi afișate subtotaluri.

Raport afișare produse achiziționate având cote de TVA diferite

  Pentru a vizualiza un raport cu intrările de produse având cote de TVA diferite, separate pe furnizori și pe cote de TVA, vom configura raportul Listă intrări aflat în Modulul Intrări -> Intrări -> Facturi furnizori -> Rapoarte configurate -> Configurare rapoarte.

  În primul rand în acest raport vom introduce coloana Procent TVA intrare.

  În fereastra Setari vom bifa opțiunea Includ produsele.

  Fereastra Filtre/Grupări/Ordonări ne permite ordonarea raportului după necesități. În acest caz, am optat pentru afișarea unui raport întâi pe grupe de produse, apoi pentru fiecare furnizor vor fi afișate facturile și apoi produsele aferente : întâi cele cu 24 % apoi pe cele cu 9% ș.a.m.d, având calculate și subtotalurile.

  *În caz ca nu sunt calculate subtotalurile, selectăm butonul Configurare avansată coloane și bifăm casuțele disponibile de pe linia Total (casuțele unde nu se salvează această opțiune sunt coloane a căror total nu se poate realiza din motive logice). Nu uităm să salvăm această modificare.

  Toate setările le vom salva cu butonul Salvez din meniul de sus sau cu tasta F12.

  Raportul Listă intrări va arăta după cum urmează.