Nexus ERP

Web API Nexus ERP

Acest API este creat pentru partenerii Nexus care doresc sa acceseze datele din baza de date în vederea utilizarii lor în propriile aplica?ii.

Configurarea accesului la Nexus API incepe prin activarea acestuia in fereastra de activitati automate. Portul ales nu trebuie sa fie utilizat deja de un alt proces windows (inclusiv serverul SQL). Pentru acest port trebuie adaugata o regula de acces in Windows Firewall si, daca e cazul, in alte firewall-uri active pe server. Pentru accesul din exteriorul retelei locale, daca serverul se afla dupa routere sau firewall-uri, trebuie configurate si acestea.

Activare Nexus API


Pasul urmator este crearea unui utilizator cu drept de conectare prin webAPI. Acesta se creaza ca un utilizator obisnuit pentru care se activeaza dreptul de acces extern asupra procedurilor, se genereaza o cheie API si se alege societatea pe care se va face conexiunea. Asigurati-va ca utilizatorul nou creat are drept de conectare pe societatea aleasa.

Utilizator Nexus API

Pentru a accesa API-ul, se efectueaza apeluri cu headere http con?inând urmatoarele elemente:

  • Content-Type: text/plain
  • Authorization: Basic CHEIE-API-BASE64

Unde CHEIE-API-BASE64 reprezinta codificarea în base64 a cheii API - generata de catre aplica?ia Nexus în nomenclatorul de utilizatori - urmata de caracterul “:”.
Un apel API este reprezentat prin trimiterea unei solicitari la adresa URL a serviciului WEB API. Fiecare cerere consta dintr-un mesaj HTTP POST la o adresa URL, cum ar fi:


http://{ip}:{port}/api/v1/actiune/resursa
ex: http://192.168.0.1:5000/v1/import/adrese