Nexus ERP

Filtrare articole

Utilizatorii au doua posibilitati de filtrare a datelor:
- Filtrarea datelor deja existente
Aceasta posibilitate este oferita prin introducerea pe prima linie de sub denumirea coloanei a criterilor dupa care doresc sa fie filtratele datele. Filtrul dorit se poate introduce manual si se aplica in dupa ce se apasa Enter, sau prin selectarea unui item din lista de filtre posibile.
De exemplu pentru campul Serie, din cadrul articolelor deja afisate pe ecran se poate se pot selecta doar cele cu seria "FCTC" sau cele cu "FACTEST". Selectarea filtrului "(Toate)" sau stergerea textului de sub denumirea coloanei produce revenirea la afisarea datelor initiale, in cazul in care nu este selectat alt filtru.


- Filtrare avansata
Utilizatorii au posibilitatea realizarii unei filtrari in functie de alte campuri fata de cele afisate pe ecran. Acest lucru se poate realiza prin setarea anumitor valori in fereastra din partea dreapta, caracteristice itemului: "Selectie articole".


In cazul in care vizualizarea datelor depinde de luna si anul curent selectate, acest tip de filtrare ofera posibilitatea aducerii datelor si din alta perioada decat cea setata la sesiune.
Aplicarea filtrelor are loc la apasarea butonului "Afisare", iar revenirea la datele initial afisate la intrarea in modul si resetarea filtrelor la apasarea butonului "Initializare".
Numarul de filtre posibile poate sa fie modificat, utilizatorul avand posibilitatea introducerii sau scoaterii unui camp dupa care se poate face filtrarea. Acest lucru se poate realiza urmand urmatorii pasi:
1.) pentru adaugare:
- click dreapta/stanga pe butonul "Gestionez campuri" din partea superioara a ferestrei "Selectie articole";
- mergeti cu mouse-ul pe itemul "Adaug campuri pentru selectie" (in cazul in care sunt campuri in plus pentru setarea filtrelor in afara de cele deja afisate, in acest moment va fi afisata o lista cu acestea);
- click stanga pe unul din campurile dorite;


2.) pentru stergere:
- click dreapta pe butonul Gestionez cämpuri" din partea superioara a ferestrei "Selectie articole";
- mergeti cu mouse-ul pe itemul "Elimin camp selectie" (in acest moment va fi afisata o lista cu campurile dupa care poate fi realizate in acest moment filtrarea);
- click stanga pe unul din campurile dorite;


Campurile noi introduse dupa care se face filtrarea raman setate inclusiv dupa iesirea din program.