Cafeneaua contabilă

Impozit microintreprinderi

Adaugat 15 Apr 2016 | Prioritate N | Categorie Impozite

Oare care este cota de impozit pentru o societate care nu are niciun salariat in perioada 01.01.2016 - 20.03.2016. Face o angajare pe perioada nedeterminata, cu norma intrega pe 21.03.2016. Deci la sfarsitul trimestrului are un salariat. Oare pot aplica cota de 2%?

Răspuns 1 Impozit microintreprinderi

Adaugat 15 Apr 2016

Daca în cursul anului fiscal, numărul de salariați se modifică, cotele de impozitare se aplică în mod corespunzător, începând cu trimestrul în care s-a efectuat modificarea, potrivit legii, cu conditia ca contractele incheiate cu persoana angajată sa fie contract de muncă individual de muncă cu normă întreagă (pe perioadă determinată sau nedeterminată de minim 12 luni si minim la nivelul unui salariu minim brut pe țară).
Dacă sunt contracte de muncă cu fracțiuni de normă, se poate aplica procentul redus dacă suma contractelor de muncă sunt echivalentul a cel puțin unui contract cu normă întreagă.

Răspuns 2 Impozit microintreprinderi

Adaugat 15 Apr 2016

Multumesc pentru raspuns. Asta am citit si eu in Codul fiscal. Dar nu inteleg ce inseamna ”se aplica in mod corespunzator”. Adica, in cazul meu, care este cota corecta de impozitare? 2% doar pentru ca in ultima zi din trimestru am facut o angajare de 8 ore, pe per. nedeterminata?

Răspuns 3 Impozit microintreprinderi

Adaugat 15 Apr 2016

Da, asa se intelege, ca ati angajat in prima zi din trimestru sau in ultima veti putea aplica 2%.