Cafeneaua contabilă

Import incasari din borderouri curieri

Adaugat 19 Ian 2022 | Prioritate N | Categorie Tehnic

Buna ziua,
Lunar avem mii de facturi incasate cu borderouri de la curieri. Cum fiecare curier are propriul format de fisier si adesea acestea necesita modificari substantiale pentru a fi importate prin functia simpla de import, nu s-ar putea implementa direct intr-un modul financiar (ex 5125), in meniu, importurile pe principalii curieri? In genul Smartbill...In prezent nu prea se poate face import decat la nivel teoretic: ia o jumatate de ora sa editez si sa setez un import si sunt sute de fisiere/borderouri de editat. Imi ia mai putin sa le introduc manual. Multumesc.

Răspuns 1 Import incasari din borderouri curieri

Adaugat 21 Ian 2022

Buna ziua, Intradevar, borderourile difera de la curier la curier insa aveti posibilitatea de a stabili un sablon de import pe care sa il utilizati pe fiecare dintre acestia. Intrucat ei transmit incasarile la nivel de cod AWB, va trebui sa va asigurati ca regasiti pe facturile emise si codul AWB - eventual daca nu exista iar importul de facturi se face automat prin API se poate discuta cu persoana care a realizat integrarea sa trimita si codul AWB in campul "cod bare factura" sau "cod AWB", daca nu se realizeaza un import automat, se poate completa manual codul AWB in unul din campurile mentionate cand se emite factura. Daca unul din ele este completat se poate realiza repartizarea pe factura mult mai rapid. Un fisier de import in casa/banca in acest sens ar avea urmatoarele coloane (unde ceea ce este mentionat intre [ ] reprezinta valoarea) : tip_import[BAL sau CAL], cont [5121.x sau 5125.x], serie_doc[A], numar_doc[1], data_document[21.01.2022], moneda[RON], cont_coresp[4111], tip_coresp[P], den_coresp[ALFA SRL], explicatii[CV.fact etc.], validare[1], cod_factura[codul AWB, completat pe factura in campul cod bare factura sau cod AWB], suma_repartizata[suma].

Răspuns 2 Import incasari din borderouri curieri

Adaugat 22 Ian 2022

Incercati sa folositi "Get & Transfor Data" din excel, va configurati un fisier excel pe modelul din nexus, cu transformari automate de coloane si linii, apoi la urmatoarele importuri, se vor "transforma" datele automat pe modelul din nexus, va trebui doar sa importati fisierul.
Victor