Cafeneaua contabilă

retur la vanzari retail

Adaugat 23 Sep 2016 | Prioritate U | Categorie Contabilitate

un client a returnat marfa cu amanuntul Initial gestiunea s-a descarcat cu BF.Cum incarc la loc gestiunea cu marfa returnata?

Răspuns 1 retur la vanzari retail

Adaugat 23 Sep 2016

Buna ziua,
Procedura de retur consta in introducerea unei facturi de client in rosu, cu obligativitatea de introducere atat a pretului de achizitie, cat si a pretului de vanzare (acelasi cu care s-a facut vanzarea initiala). Se poate lista si raportul Nota de intrare receptie aferent facturii de client, ca document de intrare in gestiune. Ulterior se face o dispozitie de plata catre casierie (se opereaza in Nexus un document de tip Dispozitie incasare cu minus), pentru a returna clientului suma de bani. Dispozitia de plata se listeaza apeland comanda Rapoarte - Dispozitie plata/incasare de pe documentul operat (click dreapta).

Răspuns 2 retur la vanzari retail

Adaugat 26 Sep 2016

Nu am fost suficient de explicita.Marfa a fost returnata si in locul ei au fost ridicate alte produse.Totul s-a facut pe bon fiscal, totalul bonului fiind diferenta intre valoarea returnata si cea inlocuita.Cum ma inchid cu bonul si cu zetul daca returul il fac cu factura si d.incasare?

Răspuns 3 retur la vanzari retail

Adaugat 26 Sep 2016

In mesajul initial ati trecut ca se face retur de produse.
Daca aveti schimb de produse, acesta se face doar pe casa de marcat cu minus cele returnate si cu plus cele care le inlocuiesc.
Legislatia din Romania prevede ca se pot face stornari pe casele de marcat cu conditia ca valoarea totala a bonului sa nu fie negativa (in acest caz trebuie ca modelul casei de marcat sa permita acest lucru, sunt case mai vechi care nu primesc cantitati sau valori negative).
Daca valoarea returului depaseste valoarea produselor la schimb arunci se aplica raspunsul anterior cu factura si DP.

Răspuns 4 retur la vanzari retail

Adaugat 26 Sep 2016

Pe acelasi bon am retur marfa si vanzare de alte produse.Returul de marfa nu reincarca gestiunea de marfa si nu se valideaza nici documentul.
Trimit captura de ecran pe e-mail support.

Răspuns 5 retur la vanzari retail

Adaugat 26 Sep 2016

In linia bonului fiscal aveti optiune Descarc Stoc, bifati-o, se va actualiza stocul si se va putea face inchiderea fiscala.