Cafeneaua contabilă

Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 1 Mai 2021 | Prioritate N | Categorie Contabilitate

Tinand cont ca se apropie termenul de depunere a asituatiilor financiare, va rugam, sa veniti in sprijinul tuturor contabililor cu urmatoarele implementari, care ne vor ajuta considerabil sa ne automatizam procesele si totodata sa ne reducem timpul de lucru:

Posibilitatea de a prelua soldurile precedente din formularele anului precedent. Acum soldurile precedente se preiau din conturi, dar sunt multe situatii in care randurile au fost calculate manual in special cele cu exigibilitate pe termen lung sau scurt: datorii, creante, imobilizari financiare, cheltuieli in avans, venituri in avans, subventii. Preluarea acestora din formularele anului precedent ne-ar ajuta sa nu le mai completam inca o data si am fi convinsi ca sunt soldurile corecte, cele declarate in anul precedent.

Nu se pot folosi sursele de date in format word si excel, sunt necesar in mod special pentru notele de la situatiile financiare.

Adaugare prima pagina, pentru a putea fi trimisa direct pe mail in vederea semnarii de catre administrator. Prima pagina trebuie atasata semnata in arhiva, ne-ar ajuta sa putem sa o trimitem direct pe mail, acum trebuie exportat XMl-ul, incarcat in pdf, listata prima pagina separat si trimisa.

Actualizare formulare conform soft A. La fel ca prima pagina, toate formularele le-am putea trimite mult mai usor pe mail, direct din program, cu text de expediere prestabilit, in vederea semnarii de catre administrator. Am avut multe probleme si discutii cu formularele actuale, ca nu seamana cu cele de la ANAF, atat cu administratorii cat si cu cei de la banci, iar unele nu sunt ordonate corect si nu contin toate informatiile actualizate.

Adaugare imagine semnatura in toate rapoartele inclusiv in surse de date pentru a fi adaugata in rapoarte HTML. O alta functionalitate care ne-ar scuti de foarte mult timp, sa putem trimite direct din program pe mail sau exporta, formularele si toate rapoartele create, inclusiv cele in html, semnate la intocmit, cu parafa si sem

Răspuns 1 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 1 Mai 2021

La rapoartele create din surse de date, nu se preia denumirea raportului la salvare sau la trimiterea pe mail. Toate rapoartele au aceeasi denumire, lucru ce incurca foarte mult, trebuie completat manual la fiecare raport.

Mai sunt si cateva probleme la modul care incurca, la formularul 40 si la notele explicative nu apar gruparile in stanga in varianta implicit fara grupare, trebuie modificat si grupat dupa user creare de fiecare data nu raman salvate redimensionarea ferestrelor, coloanelor, nu sunt adaugate toate conturile care se incadreaza la randuri, sunt multe formule gresite. Da stiu, se pot modifica manual, dar in fiecare an trebuie reinitializate formularele si o iei de la capat, trebuie sa iti creezi alt model daca s-a modificat ceva.

Răspuns 2 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 1 Mai 2021

Pastrare focus pe rand la adaugarea sau modificarea manuala a unei sume. Dupa ce se inchide fereastra cu randul respectiv, te muta la inceputul formularului, ii foarte enervant cand ai de modificat ceva sau de adaugat sumele manual, sa cauti tot timpul randul unde ai ramas.

Pastrarea sumelor adaugate manual sau modificate la o noua culegere. Ar fi mai util adaugarea unui camp nou la fiecare rand „valoare suplimentara”, ca si la decont, sa nu se modifice tot ce ai modificat sau ai adaugat, daca ai nevoie sa dai o noua culegere. De exemplu daca nu ai soldurile initiale in nexus si le adaugi manual, iar apoi vrei sa modifici o formula la soldurile de sfarsit de an, se duce tot calculul.

Răspuns 3 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 1 Mai 2021

Lipsa adresa si CIF intocmit la export XML pentru PDF. CIF intocmit lipseste din optiuni, iar adresa nu se preia la export. Este enervant sa tot completezi la atatea bilanturi niste informatii care se pot prelua automat si sa nu mai ai grija lor.

Adaugare mai multe campuri in surse de date. In functie de fiecare situatie in parte, pentru a putea automatiza generarea unor note calitative, ar fi necesare adaugarea mai multor campuri din formulare: active circulante nete, total active-minus datorii curente, datorii pe termen scurt, datorii pe termen lung, venituri totale, cheltuieli totale, venituri financiare, cheltuieli financiare, rezultat financiar, dobanzi, Impozit, rezultat brut.

Răspuns 4 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 1 Mai 2021

Avem o pierdere foarte mare de timp care se poate automatiza si cred ca acesta este un scop comun, de a simplifica toate procesele, crescand eficenta utilizatorilor.

Acum pierdem foarte mult timp la pregatirea documentelor pentru a fi trimise beneficiarului, ca mai apoi sa le primim semnate, sa putem sa le atasam la formular si sa il transmitem.

Fluxul este asa: se exporta fisierul xml, il incarcam in softul A, completam informatiile lipsa, validam, listam prima pagina, listam celelalte formulare, le semnam electronic sau olograf, le trimitem pe mail, apoi le asteptam primite semnate, le arhivam, incarcam arhiva in formular, validam, semnam, depunem manual, descarcam si salvam recipisa manual.

De asemenea si depunerea si salvarea automata a acestora prin modulul de depunere declaratii ne-ar scuti de mult timp.

Răspuns 5 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 1 Mai 2021

Pe viitor ne-ar ajuta si adaugarea situatiilor financiare interimare, macar sa putem exporta xml-ul si sa il incarcam in formularul pdf.

Cred ca este foarte mult loc de automatizare si propunerile facute ar fi un real ajutor pentru toate firmele de contabilitate care gestioneaza multe societati, la unele societati ar injumatati timpul de depunere a situatiilor financiare.

Răspuns 6 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 4 Mai 2021

1. Preluarea din Formulare Bilant anterior nu se poate deoarece in fiecare an apar modificari de randuri si nu mai corespund pozitiile.
Exista Sursa date pentru Note explicative, precum si exportul acestora in formatul dorit de dvs.
Formatul PDF nu permite trimiterea prin E-mail a unei anumite pagini, Nu avem control asupra fisierului PDF. Folositi tiparirea la imprimanta a primei pagini utilizand driver-ul Microsoft Print to PDF. si export pe email.E o comanda in plus..
Recomandam sa trimiteti la clienti sau la Banca rapoartele listate din PDF-ul de la ANAF dupa ce incarcati datele din Nexus.
In prezent suntem in proces de modificarea a tuturor rapoartelor Nexus si intr-o versiune ulterioara se vor putea atasa imagini cu semnatura si stampila pe fiecare raport generat, si transmis ulterior prin e-mail.
Catia

Răspuns 7 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 4 Mai 2021

2. Am testat si se pastreaza focus-ul la modificarea sumei pe un rand. Detaliati unde mai exact ati intampinat aceasta problema.
Vom introduce pentru raportarile viitoare (semestriale) posibilitatea de incarcare camp Sume suplimentare la la D300.
Catia

Răspuns 8 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 4 Mai 2021

3. Am testat si functioneaza preluarea automata pentru CIF/Nume intocmit (este optiunein dreapta meniului). Adresa nu se poate completa automat la preluarea prin import in PDF deoarece structura fisierului ANAF nu permite acest lucru.
In Sursa date pentru rapoarte Note explicative vom introduce campurile mentionate de dvs. Modificarea va apare in V21.10.
Catia

Răspuns 9 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 4 Mai 2021

4. Depunerea automata prin Dosar contabil nu se poate momentan implementa. Dar, descarcarea automata si tiparirea prin Dosar contabil a recipiselor functioneaza.
Catia

Răspuns 10 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 4 Mai 2021

In acest an nu avem in plan implementarea Situatiilor financiare interimare, reanalizam situatia anul viitor. In Nexus puteti face o simulare de bilant in orice luna, folositi datele calculate pentru completarea in PDF-ul ANAF.
Catia

Răspuns 11 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 13 Mai 2021

Nu as vedea o problema in situatia in care se modifica randurile si nu mai corespund pozitiile, se poate modifica formula in anul curent sa preia dintr-un anumit rand din anul precedent. Mai bine stai 2 ore sa iti actualizezi formulele sa preia automat soldurile initiale la toate bilanturile decat sa tot modifici manual sumele. M-am referit ca nu se pot generea fisiere doc din surse de date dintr-un document configurat, exportul rapoartelor este ok. Propunerea mea a fost de a crea un raport ca si prima pagina, tocmai pentru a o trimite direct din program, ceea ce ne-ar scuti de multe operatii, acum asa facem le printam direct pdf si le trimitem pe mail. Asa le si trimitem, din pdf-ul de la ANAF, era o propunere de simplificare, de a le gestiona mult mai usor din nexus. Multumesc pentru implementari si pentru ca m-ati contactat!

Răspuns 12 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 23 Mai 2021

Am pus v21.10.137, revin cu cateva necorelatii, pentru a le rezolva pe viitor, in note la surse de date:
- venituri financiare, cheltuieli financiare, venituri totale - nu se preiau, apar cu 0 sau s-ar putea sa preia din alt rand care este 0.
- cheltuieli totale - preia venituri financiare
- bilant venituri - preia venituri totale, ar trebui schimbat in venituri de exploatare pentru ca lipseste si sa fie corelat cu "bilant cheltuieli" care preia cheltuielile de exploatare, si redenuite in venituri/cheltuieli exploatare
- la nume director general si nume director economic preia functia si la functie numele.
Verificarile au fost facute pentru formularele aferente microentitatilor, campurile din surse de date ar trebui sa tina cont de tipul formularului si sa se preia corect pentru fiecare formular.

La F30, F40 si la note nu se pastreaza focusul pe rand, iar daca se da calcul, te muta la inceputul formularului.

S-au adaugat campurile de valoare suplimentara, dar la F10 de cate ori dai calcul, de atatea ori aduna suma suplimentara, iar la celelalte formulare nu are nici un efect.

Apreciez de ce ati tinut cont pana acum si sper sa ne ajutati pe viitor si cu celelalte propuneri. Multumesc!

Răspuns 13 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 23 Mai 2021

Informarea nou adaugata pentru incadrarea in categoria de entitate raportoare calculeaza gresit totalul activelor, acum preia TOTAL ACTIVE MINUS DATORII CURENTE.

Răspuns 14 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 24 Mai 2021

Am facut patch pentru calculul indicatorului Total active din procedura de verificare tip entitate. Va rog sa verificati V21.10.148.
Catia

Răspuns 15 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 24 Mai 2021

Informatiile din surse date erau decalate, facem azi corectia prin patch la V21.10. Am corectat mentinerea focusului precum si calculul pentru sume suplimentare.
Catia

Răspuns 16 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 28 Mai 2021

Recalcularea totalurilor nu tine cont de sumele suplimentare, nu am putut sa folosim facilitatea nou introdusa, dar pe viitor ne va ajuta.
La F30, F40 si Note, tot nu se pastreaza focusul pe rand, iar daca se da calcul te muta la inceputul formularului.
In F40 nu se preiau soldurile initiale la imobilizarile necorporale.

Răspuns 17 Situatii financiare - solduri ani anteriori

Adaugat 31 Mai 2021

Buna ziua.
Pentru rezolvarea problemelor semnalate, va rugam sa instalati patch-ul 21.10.203.