Cafeneaua contabilă

Monografie firma de tip restaurant

Adaugat 16 Feb 2016 | Prioritate N | Tags monografie,restaurant,productie,bar | Categorie Monografii contabile

Monografie contabila restaurant, care include activitati precum: prepararea si vanzarea la comanda si vanzarea de bauturi care insotesc masa.
Vreau sa înregistrez preparatele relizate ca produse finite, nu mărfuri cu amănuntul.

Răspuns 1 Monografie firma de tip restaurant

Adaugat 16 Feb 2016

Preparatele realizate în bucătăria restaurantului sunt înregistrate şi vândute ca produse finite.
Produsele de bar, care nu suportă prelucrări, se înregistreză şi se vând ca mărfuri cu amănuntul.


1. Achiziţii de materii prime şi materiale
% = 401
301
302
4426

2. Achiziţii de mărfuri şi ambalaje
% = 401
371
381
4426

371 = %
378 - adaos comercial
4428

3. Vânzare de produse finite, servicii şi mărfuri
4111 = %
701 - valoarea produselor finite
704 - valoarea deplasări, transport, parcare, etc
707 - valoarea mărfii neprelucrate
4427

5311=4111

4. Înregistrarea producţiei realizate
345=711

5. Descărcarea gestiunii pentru producţie
711=345

6. Consumul de materii prime şi materiale
601=301
602=302

7. Descărcarea gestiunii de marfuri neprelucrate (bar)
% = 371
378
4428
607