Cafeneaua contabilă

Mod descarcare stoc eronat - metoda descarcare "La vanzari"

Adaugat 16 Dec 2017 | Prioritate N | Tags descarcare, stoc, valoric, sold, la sold, descarcare stoc, la vanzari, vanzari | Categorie Contabilitate

Buna ziua,
Am observat ca incepand cu luna noiembrie, la gestiunile la care se tine stocul valoric, descarcarea nu se mai face corect (metoda de descarcare setata la Gestiune este "La vanzari"). Orice as face, nu imi dau seama ce se intampla. Stie cineva ceva? A mai patit cineva la fel sau e doar la mine o problema? Multumesc.

Răspuns 1 Mod descarcare stoc eronat - metoda descarcare "La vanzari"

Adaugat 16 Dec 2017

Pana la luna octombrie inclusiv pentru metoda de descarcare marfuri amanunt La vanzari, coeficientul K calculat se aplica la vanzarile in luna pentru a se calcula valoarea adaosului aferent marfurilor cu amanuntul vandute.
Incepand cu luna noiembrie coeficientul K se aplica la vanzarile cumulate de la incepuul anului si prin diferenta se face inregistrarea valoarea adosului din luna.
Am facut aceasta modificare pentru a ajusta valoarea adaosului aferent marfurilor cu amanuntul vandute. In practica, cotele de adaos, volumul intrarilor si vanzarilor difera de la o luna la alta, si astfel, luna de luna se adunau diferente semnificative in cazul in care coeficientul K se aplica la valoarea vanzarilor din luna.
Recomandam totusi sa se foloseasca metoda La sold care calculeaza adaosul aferent marfurilor in stoc aplicand coeficientul k la valoarea stocului de marfa si prin diferenta se inregistreaza valoarea adaosului aferent marfurilor vandute.
Catia