Cafeneaua contabilă

Cum se pot optimiza impozitele platite de o societate comerciala?

Adaugat 20 Ian 2016 | Prioritate N | Tags impozit profit, imozit salarii, | Categorie Impozite

Care sunt pe scurt facilitatile fiscale ce pot fi folosite pentru optimizarea obligatiilor de plata catre buget a impozitelor pe profit si salarii?

Răspuns 1 Cum se pot optimiza impozitele platite de o societate comerciala?

Adaugat 20 Ian 2016

Pe scurt se pot folosi facilitatile fiscale incluse in codul fiscal:
1. Daca achizitionati calculatoare, soft, echipamente, utilizati facilitatea profitului reinvestit. Veti beneficia de o facilitate fiscala de pana la 16% din valoarea bunului.In acest caz trebuie sa se repartizeze in rezerve valoarea profitului scutit de impozit, avand obligatia sa se pastreze bunul achizitionat cel putin jumatate din durata de utilizare economica.
2. Acordati salariatilor tichete de vacanta, tichete cadou in locul primelor sau bonusurilor. Aceste tichete sunt scutite de plata contributiilor CAS, CASS.
3. Alegeti ca perioada de amortizare fiscala pentru active valoarea minima stabilita in catalog.
4. Folositi amortizarea accelerata pentru echipamente.Acest tip de amortizare da posibilitatea companiei sa amortizeze in primul an pana la 50% din valoarea bunului.
5. Constituiti un grup fiscal din punct de vedere al TVA-ului pentru optimizarea platilor de TVA la nivel de grup.
6. Livrati constat bunuri catre anumiti clienti? Trimiteti aceste bunuri in regim de custodie.
7. Oferiti servicii care necesita mai multe etape de executie? Facturati initial proforme in acest fel veti plati TVA doar in momentul incasarii facturii proforme.
8.Daca faceti sponsorizari acestea se scad din impozitul pe profit daca valoarea sponsorizarii nu depaseste cumulativ 0,5% din cifra de afaceri si 20% din impozitul pe profit datorat.
9.Daca business-ul este pe un trend de crestere, puteti sa optati pentru plata anticipata a impozitului pe profit