Cafeneaua contabilă

Selectare tranzactii "import extras de cont"

Adaugat 12 Noi 2020 | Prioritate N | Categorie Utilizare Nexus

Am avut un tichet care a fost respins cu privire la selectarea tranzactiilor la importul extraselor de cont, am propus deselectarea implicita a tranzactilor pentru ca in practica acesta nu se importa in totalitate dintr-o singura operatiune, unele tranzactii pot fi deja inregistrate sau unele nu se pot importa pentru ca necesita inregistrare pe mai multe conturi, de asemenea sunt foarte multi utilizatori care importa zilnic doar incasarile, unii doar platile si multe alte situatii.
Eu unul la fiecare import trebuie sa deselectez si sa selectez doar tranzactiile pe care vreau sa le import de foarte multe ori pentru ca importul nu tine cont de filtrare, de exemplu daca filtrez dupa incasari, imi importa tot extrasul, nu doar ce am filtrat.
Consider ca debifarea implicita a tranzactiilor nu ar incurca cu nimic daca sunt utilizatori care isi importa tot extrasul o singura data, acestia ar trebui sa puna doar o bifa, in schimb pe ceilalti ne-ar scuti de multe clickuri si nervi.

Răspuns 1 Selectare tranzactii "import extras de cont"

Adaugat 13 Noi 2020

Implicit e bifat ca asa e logic, asa lucreaza majoritatea utilizatorilor. Ca exceptie cei care vor sa importe dupa anumite filtre o pot face. Filtrati dupa criteriul dorit pe ecran si bifati/debifati coloana din stanga prin bifa generala. Apoi faceti importul.
Catia

Răspuns 2 Selectare tranzactii "import extras de cont"

Adaugat 13 Noi 2020

Eu sunt de parere ca majoritatea utilizatorilor nu importa tot extrasul, cum am zis, se pot face inregistrari care nu se mai importa, cum ar fi adaugarea din propunerile de plata.
Noi suntem peste 10 utilizatori si niciunul nu importa tot extrasul, pe toti ne incurca, in practica sunt foarte multe situatii, normal este sa bifezi ce vrei sa importi, nu sa debifezi ce nu vrei, cum de altfel in toate celelalte module la orice adaugare bifezi ce vrei sa selectezi, asa ar fi normal sa fie si la extras, nu invers.
Macar modificati ca importul sa tina cont de filtrare!

Răspuns 3 Selectare tranzactii "import extras de cont"

Adaugat 14 Noi 2020

Dvs nu faceti filtrarea corect pentru import. Faceti filtrarea doar pe ecran. Pentru import se tine cont de bifa pusa in coloana din stanga.
Pentru a deselecta/selecta pentru import toate operatiunile filtrate (sau nu) pe ecran faceti click pe prima coloana butonul de sus.
Catia

Răspuns 4 Selectare tranzactii "import extras de cont"

Adaugat 14 Noi 2020

Debifez tot inainte de filtrare, apoi bifez conform filtrarii, stiu cum se opereaza, dar acest lucru ingreuneaza operarea, trebuie sa dai 2 clickuri la fiecare import pentru a deselecta, iar la multe importuri si la mai multe societati ii deranjant si duce la greseli de operare.
Am propus o varianta care ar fi mai eficienta, care nu ar crea alte probleme si sustin ca la toate selectiile in program trebuie bifata selectia nu debifata, iar utilizatorii sunt obisnuiti cu acest lucru.
Am uitat sa mai mentionez si de alt lucru pe care l-am mai propus, "denumirea contului" la import sa nu fie obligatorie, aceasta informatie nu este relevanta si ingreuneaza foarte mult operarea, sunt foarte multe firme cu parteneri noi in fiecare luna, iar acest camp trebuie completat manual obligatoriu, in schimb daca adaugi contul manual la "conturi banci" acest camp nu este obligatoriu. De ce nu se poate lasa optionala, cine vrea il completeaza, cine nu, nu?!!