Cafeneaua contabilă

Retinere fond mediu

Adaugat 1 Apr 2022 | Prioritate U | Categorie Tehnic

In urma actualizarii la vers 22, la operarea unui Borderou achizitii deseuri, daca am mai mult pozitii de deseuri imi calculeaza tot atatea linii cu fondul de mediu. Fondul de mediu trebuie sa fie o singura data inregistrat (asa cum era in versiunea anterioara 21). Exista o setare introdusa in varianta noua? Multumesc

Răspuns 1

Adaugat 4 Apr 2022

Va rog sa gasiti cat mai repede o solutie pentru a remedia eroarea aparuta in varianta 2022 legata de retinerea la sursa a fondului de mediu. Inregistram intarzieri in introducerea borderourilor in aplicatie in conditiile in care , pentru a nu sista colectarea, am fost nevoiti sa ne intoarcem la intocmirea acestor documente manual si la aprox 150 documente pe zi si aprox 6 zile de cand am semnalat problema....Va multumim pentru operativitate !

Răspuns 2

Adaugat 4 Apr 2022

Buna ziua, la ce eroare va referiti? Am testat si functioneaza corect.

Răspuns 3

Adaugat 4 Apr 2022

In ce priveste calculul taxei la fiecare linie, asa e corect deoarece in documentatia de la D406 SAF-T orice taxa se calculeaza si se declara la fiecare linie in parte.

Răspuns 4

Adaugat 4 Apr 2022

Buna ziua, Constituirea fondului pentru mediu se face astfel : Baza de calcul la care se aplică contribuţia de 2% reprezintă valoarea de vânzare a deşeurilor metalice feroase şi neferoase şi a bunurilor destinate dezmembrării, exclusiv taxa pe valoarea adăugată. Cei de la Administratia Fondului pentru Mediu asa verifica. Am avut control si constituirea se face din valoarea totala a facturii sau a borderoului de achizitie. Este stopaj la sursa, ca si la salarii, daca ai si venit salarial si premiu impozabil nu se impoziteaza fiecare separat , se cumuleaza. In plus nici formularul de borderou agreat de ei nu are decat o pozitie pentru fondul de mediu retinut. La formularele pretiparite cate pozitii rezervam fondului pentru mediu in cvonditiile in care suntem obligati sa incadram pe coduri de deseu colectarea ??? Va multumesc si sper sa gasiti totusi o rezolvare.

Răspuns 5

Adaugat 5 Apr 2022

Buna ziua,
Va rugam insistent sa gasiti o solutie cu referire la retinerea fondului pentru mediu in cadrul borderoului de achizitie deseuri. Au trecut deja mai mult de 8 zile de cand a fost semnalata problema si avem deja aproximativ 800 de documente de introdus in program ( documente pe care acum le intocmim manual). Se apropie termenul de declarare si aceste borderouri trebuie preluate in decl 394 si 300 . Probabil suntem primul client din acest domeniu care a trecut la varianta 2022 dar cu siguranta si ceilalti vor avea aceeasi solicitare. Va multumesc si sper sa intelegeti ca suntem presati de timp !

Răspuns 6

Adaugat 6 Apr 2022

Revin, va rog sa studiati legislatia. Nu facem modificari pe principiul "asa lucram inainte" ci dupa prevederile legislative. Nu vad ce relevanta are paralela cu calculul salariilor, mai corecta ar fi o paralela cu calculul tva care se face la nivel de linie nu pe total document. Si in sistemul de raportare e-Factura si SAF-T toate taxele se calculeaza la nivel de linie nu pe total document. Daca doriti ca pe documentul tiparit sa faceti o cumulare, exista setare in Optiuni, dar trebuie sa retineti ca e posibil sa apara diferente de la rotunjiri deoareca calculul si rotunjirea se face la nivel de linie document.