Cafeneaua contabilă

Concediu medical fara stagiu

Adaugat 16 Sep 2019 | Prioritate N | Tags concediu medical, fara stagiu | Categorie Salarizare

Buna ziua,
cum procedez in legatura cu un concediu medical (viitoare mamica)? La data emiterii acelui certificat nu va avea 6 luni vechime la societatea noastra. Salariatul mai are un cim in paralel, dincolo are vechime ani de zile, dar am sunat la casa de sanatate si mi s-a zis ca nu se poate, inteleg ca se respecta stagiul pe fiecare angajator. Ii lipsesc cateva zile....1. a avut cineva caz, a completat perioada lipsa cu adeverinta venituri de la celalalt angajator si a fost bine, si-a recuperat societtaea sumele? 2. Daca nu se poate....cum procedez in nexus astfel incat sa fie platita angajata, sa fie declarata in 112....chiar daca nu se vor recupera sumele. Multumesc.

Răspuns 1 Concediu medical fara stagiu

Adaugat 16 Sep 2019

Pentru persoana care este in concediu medical si lucreaza la mai multi angajatori in acelasi timp, indemnizatiile se calculeaza si se platesc de fiecare angajator in parte.
In cazul in care la unul din angajatori salariata nu are stagiu complet de cotizare, aceasta nu are dreptul sa primeasca indemnizatie de concediu medical. In Nexus veti introduce certificatul medical pentru a evidentia perioada in care salariata nu a lucrat, veti primi mesaj de avertizare precum ca angajata nu are stagiu complet de cotizare, dar declaratia D112 se va valida.
Daca totusi doriti sa va ajutati angajata, luna aceasta nu inregistrati certificatul medical, in acest fel isi va completa stagiul de cotizare si veti incepe sa ii inregistrati certificatele medicale incepand cu luna urmatoare. Certificatul de luna urmatoare il veti considera initial.

Răspuns 2 Concediu medical fara stagiu

Adaugat 16 Sep 2019

Multumesc. Si cel pe care scrie initial nu trebuie inregistrat? Am inteles ca de curand se duc toate la casa de sanatate, chiar daca nu decontam sume.
AM si sunat la ei si daca va fi cazul de cm cod 06 sau 15 ar fi bine, nefiind necesar stagiu pentru aceste coduri...

Răspuns 3 Concediu medical fara stagiu

Adaugat 17 Sep 2019

Pentru a discuta mai multe detalii legate de speta in cauza, va rog sa trimiteti datele dumneavoatra de contact (telefon) la adresa office@nexusmedia.ro.