Cafeneaua contabilă

Verificare plafoane

Adaugat 16 Iun 2016 | Prioritate N | Categorie Utilizare Nexus

Buna ziua. Ce trebuie sa fac ca programul sa verifice toate societatile in functie de plafoanele de micro, tva, trecere de la tva trimestrial la tva lunar?Am vazut ca in Audit intern exista aceasta verificare, dar mi se cere sa trec un curs al euro...nu stiu unde si nu stiu care.Programul poate face toate aceste 3 verificari: trecere de la micro la profit, trecere de la neplatitor de tva la platitor si trecere de la tva trimestrial la tva lunar?Programul ma poate anunta cand ma apropii de plafon sau ma anunta cand deja l-am depasit?

Răspuns 1 Verificare plafoane

Adaugat 17 Iun 2016

Nexus.ERP prin modulul de Audit face aceste verificari de plafoane. Pentru ca anumite plafoane sunt exprimate in valuta la cursul din ultima zi a lunii, operatorul trebuie sa introduca acest curs in modulul Nomenclatoare-Valute.
Atentionarea se face pentru atingerea plafoanelor in luna in curs, trecerea in alta categorie se face oricum incepand cu luna urmatoare depasirii de plafon sau incepand cu a doua luna.
Puteti sa introduceti manual diverse notificari,atentionari privind cifra de afaceri, care pot fi primite prin SMS,email sau la deschiderea aplicatiei (in modulul de balanta, butoanele din dreapta-Avertizari).
Contactati consultantul dvs. Nexus.ERP pentru ajutor in configurare.

Răspuns 2 Verificare plafoane

Adaugat 17 Iun 2016

Multumesc.

Răspuns 3 Verificare plafoane

Adaugat 17 Iun 2016

Am facut un test. Programul ma anunta ca am depasit plafonul pentru micro, dar nu ma anunta ca am trecut de la neplatitor de tva la platitor. Ar trebui sa-i pun undeva cursul de la aderare?Dar unde?Sau sa trec eu undeva plafonul de 220000 lei?

Răspuns 4 Verificare plafoane

Adaugat 17 Iun 2016

Am mai observat ca programul imi cere sa completez cursul pentru deviz euro in fiecare luna. La calculul plafonului de 100000 euro pentru trecerea de la micro la impozit pe profit in timpul anului se ia in considerare cursul de la sfarsitul anului precedent. N-as putea sa-l pun si eu cursul de la sfarsitul anului precedent o data si apoi sa nu mai trebuiasca sa completez lunar nimic?

Răspuns 5 Verificare plafoane

Adaugat 18 Iun 2016

Am facut un patch la V16.25 pentru verificarea automata a plafonului de 220.000 pentru trecerea din Neplatitor TVA la Platitor TVA. Am modificat si preluarea automata a cursului euro la sfarsitul anului precedent pentru plafonul de microintreprindere.
Aplicatia verifica pe langa depasirea cifrei de afaceri si situatia din vectorul fiscal in legatura cu calitatea de microintreprindere respectiv neplatitor TVA.