Cafeneaua contabilă

jurnal de vanzari

Adaugat 17 Iun 2016 | Prioritate N | Categorie Utilizare Nexus

Obtinem venituri din transport international de persoane (venituri scutite de TVA cu drept de deducere). Se intocmeste un tabel cu seria si valoarea biletelor vandute. Soferul preda suma la caserie, se emite chitanta in euro.Daca operez incasarea din modulul Financiar-Casa in devize, atunci suma nu apare in Jurnalul de vanzari si implicit nici in declaratia 300.Unde ar trebui sa introduc aceasta incasare in euro ca sa imi apara si in Jurnalul de vanzari, sa se preia si in Declaratia 300 la rd.14 si nici sa nu apara in declaratia 394?

Răspuns 1 jurnal de vanzari

Adaugat 17 Iun 2016

Aveti in modulul financiar ca tip de document "Documente exceptate AMEF".
Prin acest tip de documente se introduc biletele, tichetele si incasarile prin automate pentru care nu este obligatorie emiterea de Bon Fiscal sau Factura Fiscala.
Incepand cu 01.07.2016 se vor raporta si aceste documente in D394 intr-o rubrica speciala.

Răspuns 2 jurnal de vanzari

Adaugat 21 Iun 2016

Am introdus din Financiar-Casa in devize-Intrari-Doc.excep.AMF (la cont am pus 704). Apare corect in Registrul de casa in euro,formula contabila e corecta dar tot nu se preia in Registrul de vanzari si implicit nici in Declaratia 300, si ce ar trebui sa fac ca sa apara in decl 300 la randul 14? Multumesc frumos.

Răspuns 3 jurnal de vanzari

Adaugat 21 Iun 2016

Verificati in Optiuni (butoanele din dreapta modulului Casa lei) sa aveti bifata optiunea "TVA 0 = Sc cu dr. deducere", aceasta este valabila pentru toate modulele din financiar.
Trebuie sa instalati ultimul patch la V16.25.
Va recomand sa intrebati la Asistenta contribuabil dar eu stiu ca pentru transport persoane international obligatoriu trebuie emis bon fiscal.
Bilete simple se emit doar pentru transport intern in interiorul localitatilor.
Daca aveti transport intern intre localitati sau transport international va trebuie casa de marcat mobila pe masini.
Doar la transport feroviar sunt exceptate de la utilizare casele de marcat.