Cafeneaua contabilă

NUMAR MEDIU LUNAR SALARIATI

Adaugat 8 Dec 2020 | Prioritate N | Tags SALARII | Categorie Utilizare Nexus

Buna ziua,
In cadrul societatii se lucreaza si in zilele de week-end (acordandu-se in alte 2 zile consecutive libere), avem si zile libere in compensare, zile lucrate pentru compensare si zile lucrate pentru compensare sarbatori legale. Cum trebuie introduse aceste zile ca sa se calculeze corect numarul mediu lunar de salariati? Am facut diverse simulari, am constatat (dar nu sunt sigura) ca pentru zilele lucrate sambata si duminica trebuie musai introduse ca zile lucrate pentru compensare si apoi luni, marti (de exemplu) ca libere in compensare. Deasemenea, din simulari nu am observat sa se tina cont de zilele lucrate pentru compensare de sarbatori legale (ex: 30 noiembrie). Va rog sa-mi explicati cum sa procedez, cum sa introduc corect aceste zile de weekend lucrate, spre exemplu, ca programul sa calculeze corect. Mentionez ca am citit legislatia/modul de calcul, stiu ca este ceva mai complicat de calculat acest numar. Multumesc anticipat!

Răspuns 1 NUMAR MEDIU LUNAR SALARIATI

Adaugat 9 Dec 2020

Numarul mediu de salariati (pentru contractele de munca cu timp repartizare: ore de zi sau noapte) se determina ca medie aritmetica simpla rezultata din suma efectivelor zilnice de salariati din luna respectiva, inclusiv zilele de repaus saptamanal, zilele de sarbatori legale si alte zile in care, potrivit dispozitiilor legale, nu se lucreaza, impartita la numarul total de zile calendaristice. In efectivele zilnice nu vor fi inclusi salariatii aflati in concediu fara plata, cei aflati in greva, cei detasati la lucru in strainatate si nici cei ale caror contracte individuale de munca sunt suspendate. Pentru fiecare zi de repaus saptamanal sau de sarbatoare legala se vor lua în calcul efectivele de salariati din ziua lucratoare precedenta, cu exceptia persoanelor al caror contract individual de munca a incetat in acea zi.
Numarul mediu de salariati (pentru contractele de munca cu timp repartizare: inegal) se determina ca proportie dintre numarul de ore lucrate si ore lucratoare din luna.
Catia

Răspuns 2 NUMAR MEDIU LUNAR SALARIATI

Adaugat 9 Dec 2020

Este un raport care include formula de calcul precum si detalierea la nivel de salariat.
In setarile raportului Numar mediu lunar salariati gasiti doua bife.
Verificati setarile si raportul.
Catia