Cafeneaua contabilă

Decont consolidat

Adaugat 10 Feb 2022 | Prioritate N | Categorie Declaratii fiscale

Buna ziua,
In cazul decontului de TVA consolidat, trebuie creata o societate noua cu aceleasi date ale reprezentantului si setata "societate centralizatoare"?
Altfel, observ ca nu se pot crea 2 deconturi pentru reprezentant, unul consolidat si unul propriu.
Cum am putea sa depunem si decontul consolidat prin modulul de depunere declaratii, sa se ataseze in arhiva deconturile membrilor? Sau la validare sa se deschida o fereastra si sa atasam manual deconturile membrilor, daca nu se poate altfel, sa putem gestiona si aceste declaratii din modul, sa stim ca le-am bifat pe toate la sfarsitul lunii.
Multumesc!

Răspuns 1 Decont consolidat

Adaugat 14 Feb 2022

Buna ziua,
Da, in cazul decontului de TVA consolidat, trebuie creata o societate noua cu aceleasi date ale reprezentantului si setata "societate centralizatoare".
Decontul consolidat il depuneti cu modulul Depunere declaratii, iar in modulul Optiuni Dosare Contabile, la dosarul societatii centralizatoare, in tabul Linkuri, atasati manual deconturile membrilor.

Răspuns 2 Decont consolidat

Adaugat 14 Feb 2022

Buna ziua,
In decontul consolidat, trebuie atasate si deconturile membrilor.
In softul A, dupa validare se pot atasa, in modulul de depunere declaratii nu avem aceasta optiune.
Le-am pus la linkuri atat in decont cat si in dosarul contabil, dar nu apar la atasamente in declaratia 300 generata din modulul de depunere declaratii.
Nu cred ca atasamentele din dosarul contabil ar ajunge in decont si sa faca legatura cu perioada decontului, o varianta ar fi sa le atasez la linkuri in decontul consolidat, dar sa apara la atasamente in declaratia 300 generata din modulul de depunere declaratii.

Răspuns 3 Decont consolidat

Adaugat 14 Feb 2022

Vom introduce in Atasamente un nou tip Decont tva consolidat. Dvs atasati la D300 al firmei centralizatoare in pagina Link-uri deconturile dorite. La generarea declaratiei si depunerea prin Dosar contabil le vom prelua ca atasamente la D300 consolidat.
Modificarea va fi disponibila in V22.4.

Răspuns 4 Decont consolidat

Adaugat 14 Feb 2022

Super, multumesc!