Cafeneaua contabilă

Evidentiere contracte cu timp partial ( functie de baza) in declaratia 112

Adaugat 5 Sep 2017 | Prioritate N | Tags contracte cu timp partial | Categorie Salarizare

Buna ziua,
Calculul contributiilor pentru contractele cu venit baza calcul contributii sub salariul minim pe economie in Nexus este efectuat corect, dar declaratia 112 nu poate fi validata. Cum pot rezolva aceasta problema?
Pe o alta societate am un contract cu zile pontate ca nemotivate dar calculul nu este facut proportional cu zilele lucrate conform legii, unde gresesc?

Răspuns 1 Evidentiere contracte cu timp partial ( functie de baza) in declaratia 112

Adaugat 5 Sep 2017

1. Pentru a depune D112 trebuie sa aveti in vedere ca atat formatul PDF cat si Duk Integrator refac calculele automat indiferent ce sume trimite Nexus.
Trebuie sa asteptati sa modifice ANAF declaratia pentru a putea valida si depune declaratia.

2.Pentru calculul corect a numarului de zile lucrate, zilele nemotivate trebuie declarate in REVISAL ca suspendate, nu este suficient doar sa le pontati astfel.
In lege spune ca se calculeaza suma proportional cu zilele lucrate si ca se vor scadea zilele declarate ca suspendate.

Răspuns 2 Evidentiere contracte cu timp partial ( functie de baza) in declaratia 112

Adaugat 7 Sep 2017

Buna ziua,
Exista o problema! La contractele de munca cu timp partial incetate in cursul lunii august nu se mai poate face modificarea parametrilor salariali, bifa pentru cas si cass.
Cum se poate face modificarea???

Răspuns 3 Evidentiere contracte cu timp partial ( functie de baza) in declaratia 112

Adaugat 7 Sep 2017

Anulati incetarea, modificati setarea privind calculul contributiilor la salariul minim si adaugati apoi incetarea completand aceasi data de referinta ca in cea intiala.
Modificarea setarii privind calculul contributiilor sociale la nivelul salariului minim o faceti in Jurnal modificari, prin Modificare parametri salarii.
Este necesara urmarirea setarii prin Jurnal modificari deoarece un salariat poate sa-si schimbe situatia de la o luna la alta si atunci e necesara salvarea luna de luna a informatiei cu istoric cu tot.

Răspuns 4 Evidentiere contracte cu timp partial ( functie de baza) in declaratia 112

Adaugat 7 Sep 2017

Se pare ca ANAF nu a modificat D112 sa preia automat sumele trimise din alte aplicatii.
Pentru declaratia generata cu DukIntegrator, daca aveti venituri sub salariul minim am modificat incarcarea datelor in fisier cu sumele calculate corect in Nexus.
Daca generati D112 in format PDF trebuie sa intrati doar in C1 coloana cu CAS datorat de societate si sa modificati manual suma (in cartusul A datele sunt incarcate automat cu sumele calculate de Nexus).
Veti primi avertizari dar daclaratia se va valida.
Gasiti patch la V17.19 si V17.21.

Răspuns 5 Evidentiere contracte cu timp partial ( functie de baza) in declaratia 112

Adaugat 13 Sep 2017

In cazul unei societati unde am contracte cu timp partial, dar salariatii in cauza au si alte contracte si insumeaza salariul minim de 1450 lei, nu am bifat la calcul CAS si CASS la nivelul salariului minim. Statul de plata este generat corect. Am generat D112 in format PDF si am modificat manual la CI, coloana CAS...pana aici e bine. Problema e la CASS (care in program este calculat corect), dar in D112 nu gasesc unde sa modific la suma din statul de plata. Daca depun declaratia, societatea are mai mult de plata, ceea ce nu e corect.

Răspuns 6 Evidentiere contracte cu timp partial ( functie de baza) in declaratia 112

Adaugat 14 Sep 2017

In D112 format PDF trebuie sa modificati manual doar suma din C1 pentru CAS societate.
In Nexus la D112 trebuia sa folositi comanda Culeg si populez cu date (a doua optiune).
Daca selectati si calcul, sumele erau refacute automat dupa algoritmul ANAF.
Am modificat aplicatia azi printr-un patch v. 17.19.50 si 17.21.76 astfel incat sa puteti folosi si comanda Calcul totaluri si subtotaluri fara sa se schimbe sumele calculate de aplicatia de salarii.

Răspuns 7 Evidentiere contracte cu timp partial ( functie de baza) in declaratia 112

Adaugat 14 Sep 2017

Contract de munca cu norma intreaga, 8h, in luna august lucreaza numai 7 zile, 15 zile sunt libere( asa este facut pontajul ), trebuie bifat calcul CAS si CASS ?

Răspuns 8 Evidentiere contracte cu timp partial ( functie de baza) in declaratia 112

Adaugat 14 Sep 2017

Va recomand sa puneti setarea de calcul CAS si CASS la salar minim la toti salariatii si veti opera lunar exceptiile (daca luati declaratie in scris de la salariati cu venituri sub minim cu sumele obtinute in alte parte).
Daca operati zilele libere ca si suspendate in REVISAL, calculul se va face proportional cu zilele lucrate si daca venitul mediu pe zi inmultit cu numarul de zile lucrate este mai mic decat media zilnica a salariului minim ori numarul de zile lucrate atunci se va calcula la o baza de calcul egal cu salariul minim (pastrand proportia zilelor lucrate).
Daca nu operati zilele libere ca zile suspendate in REVISAL, chiar daca pontati zilele ca libere in PONTAJ aplicatia va calcula contributiile societate automat la salariul minim (binenteles daca venitul este mai mic decat acesta).

Răspuns 9 Evidentiere contracte cu timp partial ( functie de baza) in declaratia 112

Adaugat 15 Sep 2017

Zilele suspendate ( invoite,nemotivate,concediu fara salar) trebuiesc transmise si in REGES, asa ar fi corect.