Cafeneaua contabilă

BAZA INDEMNIZATIE CO PT 2020

Adaugat 12 Iun 2020 | Prioritate N | Tags Concediu de odihna | Categorie Legislatie

Buna ziua, am si eu urmatoarea nelamurire: somajul tehnic intra in baza indemnizatie concediu de odihna 2020? sau nu? Si daca nu, care ar fi baza legala? La mine se foloseste ca si metoda de calcul media veniturilor pe ultimele 12 luni.
Va multumesc anticipat.
Titi

Răspuns 1 BAZA INDEMNIZATIE CO PT 2020

Adaugat 13 Iun 2020

Conform alineatului 4, din articolul 145, Codul Muncii doar perioadele de incapacitate temporară de muncă a angajatului, pentru concediul de maternitate/concediul de risc maternal, concediul de îngrijire copil bolnav, se consideră perioade de activitate prestată și se acordă zile de concediu pentru ele.
Șomajul tehnic reprezintă un caz de suspendare a contractului de muncă la inițiativa angajatorului. Pe parcursul unei astfel de suspendări a contractului de muncă, în conformitate cu Codul Muncii, de regulă, toate termenele în legătură cu încheierea, modificarea, executarea sau încetarea contractului de muncă sunt, de asemenea, suspendate. Prin urmare, orice exercitare a drepturilor salariatului este suspendată.
Deci, șomajul tehnic reprezintă un caz de suspendare a contractului de muncă, timp în care salariatul nu prestează muncă, această perioadă nu va fi luată în considerare la determinarea numărului de zile/indemnizatiei de concediu de odihna.

Catia