Cafeneaua contabilă

Repartizare cheltuieli pe constructii

Adaugat 13 Mar 2018 | Prioritate N | Categorie Utilizare Nexus

Buna ziua,
La intocmirea bonurilor de consum materiale avem posibilitatea de a aloca valoarea consumurilor pe utilaje si mijloace de transport.
Ce solutie s-ar putea gasi pentru repartizarea acestor consumuri si asupra constructiilor din patrimoniul societatii?
Multumesc!
Ionut

Răspuns 1 Repartizare cheltuieli pe constructii

Adaugat 14 Mar 2018

Nu am inteles intrebarea. Consumurile de materiale ca cele administrative le repartizati pe cladiri?
Catia

Răspuns 2 Repartizare cheltuieli pe constructii

Adaugat 14 Mar 2018

De exemplu se fac lucrari de investitii sau de reparatii asupra unor imobile in regie proprie. Astfel se intocmeste bonul de consum .
In acest fel se poate urmari valoarea lucrarilor efectuate asupra respectivului imobil.
Ionut

Răspuns 3 Repartizare cheltuieli pe constructii

Adaugat 14 Mar 2018

Utilitatea acestui demers ar consta in obtinerea de informatii la calculul - de exemplu a analizei rezultatului din exploatare- o componenta a cheltuielilor indirecte de productie ar fi cheltuielile cu reparatiile la spatiile (cladrile) productive.
Ionut

Răspuns 4 Repartizare cheltuieli pe constructii

Adaugat 14 Mar 2018

1.In cazul in care cheltuielile sunt de natura a imbunatati confortul, de a reduce costurile de intretinere si reparatii, se fac lucrari suplimentare fata de cele care exista in proiectul initial, cheltuielile efectuate sunt considerate investitii si se capitalizeaza in valoarea imobilului, cheltuielile fiind recuperate pe calea amortizarii.Toate investitiile pentru modernizarea imobilelor trebuie sa le contabilizati prin 231 analitic distinct pana la punerea in functiune 212=231. Noua valoare trebuie declarata si la administratia publica locala in vederea recalcularii valorii de impunere.
2.Daca sunt cheltuieli de intretinere si reparatii curente contabilizati pe cheltuielile perioadei curente si puteti folosi centrele de profit pentru evidenta analitica.
Catia

Răspuns 5 Repartizare cheltuieli pe constructii

Adaugat 14 Mar 2018

Cunosc tratatmentul contabil pentru ceea ce inseamna cheltuieli ulterioare! Rationamentul pe care il solicit este similar celui adoptat in cazul nomenclatorului de vehicule/utilaje unde prin accesarea raportului centralizator cheltuieli/venituri pe documente se obtin informatii pretioase.Asta am intrebat daca se poate face.
Multumesc!
Ionut

Răspuns 6 Repartizare cheltuieli pe constructii

Adaugat 14 Mar 2018

Revin, folositi urmarirea pe centre de profit, aveti foarte multe rapoarte/situatii configurabile in modulul Analyst.
Sau, daca va convine partea cu utilajele puteti defini ca utilaj fiecare corp de cladire desi este cam neortodoxa o astfel de abordare.
Catia

Răspuns 7 Repartizare cheltuieli pe constructii

Adaugat 14 Mar 2018

Ok, multumesc! Modulul Analyst achizitionat cu licenta NexusErp cred ca difera da cel care ar fi achizitionat separat nu? Eu in modul Analyst nu am decat Bilant/Bilant Bugetari/Executie bugetara.
Ionut