Cafeneaua contabilă

Reevaluare parteneri in devize

Adaugat 29 Mai 2018 | Prioritate N | Categorie Utilizare Nexus

Buna ziua. Am observat ca reevaluarea partenerilor se face pentru facturile pentru care nu exista plati repartizate. Sunt cazuri in care am platit factura dar din diverse motive nu am repartizat plata pe factura in cauza si factura respectiva, desi platita, apare in reevaluare solduri in devize si se reevalueaza. Astfel, de multe ori am reevaluare la parteneri la care nu mai am niciun sold.

Răspuns 1 Reevaluare parteneri in devize

Adaugat 29 Mai 2018

Obligatoriu trebuie sa repartizati facturile la plata. Cum altfel sa se faca corect reevaluarea care trebuie sa faca diferenta intre cursul facturii si cel al platii alocate?
Catia

Răspuns 2 Reevaluare parteneri in devize

Adaugat 30 Mai 2018

Asa este, trebuie in momentul platii furnizorilor. Dar eu ma refer la reevaluarea soldurilor furnizorilor. Am platit furnizorul dar nu am repartizat plata pe factura. Furnizorul are sold 0. Cum fac sa nu se mai reevalueze? Pentru ca in Contabilitate - Reevaluare solduri in devize apare factura de 10000 euro pe care eu am platit-o dar fara a o repartiza, care se reevalueaza in continuare. Va rog nu-mi spuneti sa ma duc sa repartizez suma ca daca ar fi fost asa de simplu, nici nu as mai fi inceput discutia :)

Răspuns 3 Reevaluare parteneri in devize

Adaugat 30 Mai 2018

Aveti doua optiuni
1. La acea suma din reevaluare bifati la curs reevaluare Curs factura si atunci diferenta de curs va fi zero (in acest caz suma va apare mereu la reevaluare chiar daca nu implica inregistrari contabile)
2. Transati acesta problema definitiv si faceti in modulul note contabile manuale o inregistrare cu minus cu suma platita fara repartitie (ca o stornare) si o inregistrare cu plus cu repartitie pe factura.
Bineinteles ca recomand a doua optiune....
Catia

Răspuns 4 Reevaluare parteneri in devize

Adaugat 31 Mai 2018

Multumesc si o zi buna.