Cafeneaua contabilă

Analyst

Adaugat 22 Mar 2016 | Prioritate N | Tags Analiza, centre de profit | Categorie Utilizare Nexus

Pe versiunea 2015 (in Xecutive) la modulul Analyst-Analiza centre de profit erau afisate inregistrarile (cheltuieli/venituri) de pe toate centrele de profit, si la urma erau afisate cele fara centru de profit sub titulatura "???". Astfel puteau fi gasite usor la ce documente am uitat sa aleg centrul de profit. Pe versiunea noua 2016 (Nexus) sunt afisate doar inregistrarile care au centru de profit , iar cele care nu au nu sunt deloc afisate. In plus , pe total societate nu se pot desfasura cheltuielile pe conturi si documente, ci doar daca alegem un centru de profit ceea ce din start exclude documentele care nu au centru de profit (scuzati repetitia). Cum pot sa vad la ce documente am omis sa aleg centrul de profit?

Răspuns 1 Analyst

Adaugat 22 Mar 2016

In primul rand, pentru a evita neselectarea unui obiectiv, trebuie sa verificati bifa din Instrumente-Setari generale-Centru de profit obligatoriu (la operarea unei cheltuieli/venit aplicatia va obliga operatorul sa selecteze centrul de profit).
Pentru a verifica operatiunile fara centru de profit atasat, in modulul Articole contabile, folositi coloanele Analitic intern si Cont D/C pentru filtrarea operatiunilor fara anlitic intern si contabilizate prin conturile din clasa 6/7.
In Nexus aveti posibilitatea in Articole contabile de a da click dreapta pe numar document si sa se deschida documentul din care s-a generat nota contabila.
In toate aplicatiile Nexus coloanele din interfata functioneaza ca si filtre, dati click pe pioneza micuta din coltul din dreapta sus a denumirii unei coloane.
S-au pastrat functionalitatile din Xecutive si s-au adaugat in plus mult mai multe in Nexus, daca aveti dificultati in afisarea anumitor informatii solicitati suportul consultantului dvs.