Cafeneaua contabilă

Tichete cadou de Paste

Adaugat 11 Apr 2023 | Prioritate N | Tags tichete cadou, Paste, tichete | Categorie Salarizare

Cum inregistram in Nexus sumele oferite salariatilor sub forma tichetelor cadou acordate de Paste?

Răspuns 1

Adaugat 11 Apr 2023

Tichetele cadou acordate salariatilor in limitele prevazute la art. 76 alin. 4 lit. a), respectiv in limita a 300 lei /persoana /eveniment cu ocazia: Pastelui, Craciunului, a zilei de 8 marti si a zilei de 1 iunie, se definesc in Nexus in tabul Venituri asimilate/Avantaje si se mapeaza cu pozitia din nomenclator corespunzatore, respectiv: 8.3.1.2. Contravaloare tichete cadou acordate potrivit legii. Pentru aceste tichete nu se calculeaza nici un fel de taxa salariala (CAS , CASS, impozit, CAM).
In cazul in care se acorda pe cardul de tichete cadou o suma mai mare decat limita prezuta la art. 76 alin. 4 lit. a), diferenta trebuie tratata ca un venit impozabil. In acest caz aceasta diferenta o vom defini in Nexus in tabul Venituri asimilate/Avantaje cu o denumire sugestiva si o vom mapa cu pozitia din nomenclator: 8.3.4. Orice alte sume sau avantaje in bani sau in natura.
In cazul in care aceste cadouri sunt acordate salariatillor in bani si nu sub forma tichetelor cadou, in Nexus aceste sume vor fi definite in tabul Venituri asimilate/Avantaje astfel:
-suma acordata in limita prevazuta la art. 76 alin. 4 lit. a) o vom mapa cu pozitia din nomenclator: Alte tipuri de ajutoare acordate potrivit legii,
-suma care depaseste limita prevazuta la art. 76 alin. 4 lit. a) o vom mapa cu pozitia din nomenclator 8.3.4. Orice alte sume sau avantaje in bani sau in natura.