Utile

Contul 736 Resurse obtinute de la bugetul de stat si/sau de la bugetele locale si subventii pentru venituri

Contul 736 “Resurse obţinute de la bugetul de stat şi / sau de la bugetele locale şi subvenţii pentru venituri”

Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa sumelor primite de la bugetul de stat şi / sau de la bugetele locale, reprezentând subvenţii pentru venituri şi alte resurse pentru finanţarea cheltuielilor privind activităţile fără scop patrimonial, potrivit legii.

La sfârşitul lunii, contul nu prezintă sold.

Contabilitatea analitică se ţine pe surse şi pe feluri de subvenţii.

Contul 736 “Resurse obţinute de la bugetul de stat şi / sau de la bugetele locale şi subvenţii pentru venituri” este un cont de pasiv.

Contul 736 “Resurse obţinute de la bugetul de stat şi / sau de la bugetele locale şi subvenţii pentru venituri” se creditează prin debitul conturilor:

  • 445 "Subvenţii" - cu valoarea subvenţiilor pentru venituri, aferente perioadei.
  • 472 "Venituri înregistrate în avans" - cu valoarea subvenţiilor pentru venituri, înregistrate anterior ca venituri în avans.
  • 512 “Conturi curente la bănci” - cu sumele primite de la buget în contul de disponibil.

Contul 736 “Resurse obţinute de la bugetul de stat şi / sau de la bugetele locale şi subvenţii pentru venituri” se debitează prin creditul contului:

  • 1211 "Excedent sau deficit privind activităţile fără scop patrimonial" - la sfârşitul perioadei, cu soldul creditor al contului de venituri privind activităţile fără scop patrimonial.