Utile

Contul 603 Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar

Contul 603 "Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar"

Cu ajutorul acestui cont se ţine evidenţa cheltuielilor privind materialele de natura obiectelor de inventar la darea în folosinţă a acestora.

La sfârşitul lunii, contul nu prezintă sold.

Contul 603 "Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar " este un cont de activ.

Contul 603 "Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar" se debitează prin creditul conturilor:

  • 303 "Materiale de natura obiectelor de inventar" - cu valoarea la preţ de înregistrare a materialelor de natura obiectelor de inventar incluse pe cheltuieli, constatate lipsă la inventar, precum şi pierderile din deprecieri.
  • 308 “Diferenţe de preţ la materii prime şi materiale” - cu diferenţele de preţ în plus aferente materialelor de natura obiectelor de inventar ieşite din gestiune.
  • 351 “Materii şi materiale aflate la terţi” - scăderea din gestiune a materialelor de natura obiectelor de inventar aflate la terţi , constatate lipsă la inventar.

Contul 603 "Cheltuieli privind materialele de natura obiectelor de inventar" se creditează prin debitul conturilor:

  • 1211 "Excedent sau deficit privind activităţile fără scop patrimonial" - la sfârşitul perioadei, cu soldul debitor al contului de cheltuieli privind activităţile fără scop patrimonial.
  • 303 "Materiale de natura obiectelor de inventar" - cu valoarea materialelor de natura obiectelor de inventar constatate plus la inventar.
  • 308 “Diferenţe de preţ la materii prime şi materiale” - cu diferenţele de preţ în minus (costul de achiziţie este mai mic decât preţul standard sau prestabilit) aferente materialelor de natura obiectelor de inventar ieşite din gestiune.