Nexus Salarii

Transmitere fluturași pe mail


  În Nexus ERP exsită posibilitatea de a transmite diferite rapoarte către salariați sau terțe persoane pe e-mail.
  Pentru ca această facilitate să funcționeze ar trebui făcute următoarele setări:
  • Trebuie instalat un serviciu de e-mail (un kit de instalare- TaskService) pe care îl veți obține de la distribuitorul dumneavoastră.
  • Vor trebui setate in Instrumente - Setari generale - Expeditor e-mail informațiile necesare: nume cont, Server SMTP, utilizator e-mail, parola cont e-mail, port SMTP. Aceste setări diferă în funcție de domeniul pe care aveți setat contul de e-mail (yahoomail, gmail, domeniu propriu). Dacă aveți un domeniu propriu (ex: office@firmata.ro) obțineti informațiile necesare de la responsabilul IT care a făcut setările contului de email.

  La finalul acestui articol găsiți setarile necesare pentru conturile de yahoo.mail si gmail.

  Pentru transmiterea fluturașilor direct pe e-mailul salariatilor vor trebui setate adresele de e-mail pentru fiecare salariat.
  Pentru aceasta apelati comanda Prelucrari-Trimitere e-mailuri cu rapoarte pentru salariați din modulul Salarii. De aici puteți alege unul din următoarele rapoarte: Adeverințe venituri salariale, Fluturași Chenzina I, Fluturași Chenzina II, Fluturași Chenzina II pentru plic, Fluturași Stimulente, Fluturași al 13-lea salariu, Fluturași Rețineri Personale. Aveți posibilitatea de a cripta aceste documente în momentul transmiterii pe e-mail. Pentru aceasta, trebuie completată o parolă fiecărui salariat în modulul Nomenclatoare-Personal. Astfel, deschiderea documentului va necesita introducerea unei parole.
  Dacă nu se dorește transmiterea fluturașilor direct către salariați, ci către angajator (în cazul în care serviciile de salarizare sunt externalizate) aveți două opțiuni:

  1. Puneți adresa angajatorului la fiecare salariat (angajator@yahoo.com) și veti primi un număr de mailuri egal cu nr de salariați având atașat fluturașul fiecăruia;

  2. Faceți o listă cu toți fluturașii pe care o veți transmite la angajator, urmând ca acesta să transmită mai departe fluturașii către
   salariați.

  De asemenea pot fi transmise diferite rapoarte predefinite (Stat de plată, Centralizatoare, Solduri parteneri etc) prin intermediul Activităților automate (din Instrumente). Se creeaza un model de programare (în care vor fi introduse datele privind setările transmiterii), pe care îl vom atașa la Activități automate - Rapoarte pentru terți. Aici vom alege rapoartele care se doresc a fi transmise, societatea corespunzătoare precum și adresele de e-mail destinatare.

  Setările contului de yahoo.mail:

  Nume cont: adresa@yahoo.com
  Server SMTP : smtp.mail.yahoo.com
  Utilizator e-mail: adresa@yahoo.com
  Parolă cont e-mail: parola mail
  Port SMTP: 587 sau  465
  Conexiune SSL pentru SMTP: bifat
  Autentificare server: bifat


  Setările contului de gmail:

  Nume cont: adresa@gmail.com
  Server SMTP : smtp.gmail.com
  Utilizator e-mail: adresa@gmail.com
  Parolă cont e-mail: parola mail
  Port SMTP: 587
  Conexiune SSL pentru SMTP: bifat
  Autentificare server: bifat