Nexus Salarii

Procedura modificare salarii in Nexus Salarii conform OUG 79/2017 si generarea documentelor aditionale


    Potrivit noilor reglementări date prin OUG 79/2017, salariul minim pe economie va deveni 1900 lei iar pentru modificarea salariului brut de pe contractul de muncă al angajaților, am realizat un asistent în program pentru modificarea salariilor în bloc. Noul asistent îți dovedește adevarăta utilitate acum, odată cu noua lege a salarizării, dar și pe viitor când se va dori majorarea sau micșorarea salariilor pentru o formație de lucru, un loc de muncă sau chiar o meserie. Modificările pot face referire la toate contractele active sau doar la contractele cu salariile cuprinse într-un anumit interval (spre exemplu, doar cele între 0 și 1450 lei).

    Operatiunile permise cu acest asistent sunt:

    • crește cu un procent (în cazul în care se dorește majorarea salariului brut cu un anumit procent)
    • scade cu un procent (în cazul în care se dorește scăderea salariului brut cu un anumit procent)
    • adaugă o sumă fixă (în cazul că știm suma exactă pe care dorim să o adăugăm la salariul brut al angajatului)
    • scade cu o sumă fixă (în cazul că știm suma exactă pe care dorim să o scădem din salariul brut al angajatului)
    • inițializare ( odată cu selectarea acestei operațiuni, valorile de pe coloana – salariu nou - vor deveni 0, urmând ca apoi să se completeze valorile noi ale salariilor manual pentru fiecare salariat în parte, din lista respectivă)

    Noul asistent poate fi accesat din cadrul modulului Salarii – Personal urmând calea următoare: Salarii – Personal -> Contracte de muncă -> Asistent -> Generare automată decizii salarizare.

Generare automate decizii salarizare

    După selecția Generare automată salarii se va deschide fereastra din care se vor putea face modificările salariale dorite. Implicit, asistentul este setat să aducă toate formațiile de lucru, toate locurile de muncă și toate meseriile care sunt în nomenclator; dacă se dorește realizarea unei actualizări doar unei formații de lucru se va selecta după fiecare caz în parte, o formație din cadrul societății curente.

    La apăsarea butonului Caută, tabel din cadrul ferestrei se va actualiza cu salariații ce corespund criteriilor de filtrare selectate.

    Pasul următor constă în selectarea tipului de document: decizie majorare sau decizie micșorare, completarea datei de la care va intra în vigoare noul salar, operațiunea și valoarea.

    NOTA: COLOANA SALAR NOU SE POATE COMPLETA SI MANUAL PENTRU FIECARE SALARIAT IN PARTE!

    La apăsarea butonului Aplică, coloana –salar nou- se va popula cu datele calculate conform operației și valorii date, în funcție de decizie ( majorare- va crește salariul , micșorare- va scade salariul).

    După configurarea noului salar se poate selecta pentru care salariat se va face modificarea bifând caseta corespunzătoare fiecarui salariat, sau pentru toți, bifând caseta din stânga tabelului.

    La apăsarea butonului Actualizează decizii salarizare, vom primi un mesaj de confirmare în care programul te atenționează de faptul că vom modifica salarul pentru un număr de X salariați.

Asistent actualizare  decizii de salarizare in bloc

    Vizualizarea și listarea actului adițional modificării salariului se poate tot din această fereastră sau individual pentru fiecare salariat, urmând calea:

    Salarii-personal -> Contracte de muncă -> Contract de muncă salariat -> Deschidere fereastra Salarii -> Rapoarte modificări contract -> Act adițional modificare salar.
Act aditional modificare salar