Nexus Salarii

Asistent import salariati şi contracte de muncă din Revisal V 6.0


    Importul salariaţilor şi a contractelor de muncă din Revisal V 6.0 se realizează dintr-un fişier XML, obţinut prin dezarhivarea de 2 ori succesiv a fişierului cu extensia RVS exportat din Revisal. În prima etapă, fişierul RVS va fi dezarhivat într-un fişier cu extensia PCS, iar în a doua etapă acesta din urmă va fi extras încă o dată, obţinându-se un fişier cu extensia XML.

    Acesta se realizează la fel ca pentru Revisal V 5.0

    Primul pas constă în pregătirea fişierului cu extensia RVS exportat din Revisal în vederea importului în Nexus ERP.

    Se va deschide programul de arhivare (WinRAR), apoi din meniul de sus se alege File/Open archive.

Dezarhivare Revisal

    Se va căuta calea fişierului cu extensia RVS salvat pe calculator, având grijă pentru a îl vedea, să fie selectată în colţul din dreapta jos al casetei de căutare formatul “All files”. După identificarea fişierului RVS, se selectează şi se apasă pe butonul Open.

Extensie RVS

    Programul de arhivare va deschide fişierul cu extensia RVS, iar pentru a începe prima dezarhivare se va apăsa butonul Extract To.

Extract To RVS

    Ca urmare, utilizatorul va fi invitat să aleagă calea unde va fi extras fişierul, după care va apăsa pe butonul OK, având ca rezultat obţinerea fişierului cu extensia PCS.

Extensie PCS

    În continuare, tot din meniul File/Open archive se va căuta şi se va deschide de această dată fişierul cu extensia PCS.

Deschidere arhiva

    După deschiderea fişierului cu extensia PCS, se va apăsa din nou butonul Extract To.

Extract to PCS

    Va fi aleasă calea unde urmează a se dezarhiva fişierul cu extensia XML, necesar importului în Nexus ERP.

Dezarhivare XML

    Al doilea pas constă în deschiderea modulului Salarii-personal/Salarizare/Contracte de muncă şi alegerea asistentului Import salariaţi şi contracte din Revisal V.6, din meniul de butoane din partea de sus a ecranului, grupul Operaţiuni.

Import salariati si contracte din Revisal v.6

    După deschiderea asistentului cu ajutorul căruia se va realiza importul datelor legate de salariaţi, vor fi urmate instrucţiunile afişate de asistent în prima casetă deschisă, după care se apasă butonul Înainte.

Deschidere asistent

    În a doua casetă al asistentului se alege fişierul cu extensia XML obţinut prin dezarhivare, astfel cum a fost prezentată mai sus, apoi se completează opţiunile generale, respectiv formaţia de lucru, locul de muncă, casa de asigurări şi funcţia internă, astfel încât să corespundă majorităţii salariaţilor, iar după realizarea importului vor fi modificate contractele care diferă de opţiunile generale. După completarea câmpurilor, se va apăsa butonul Înainte.

Optiune import

    Următoare casetă informează utilizatorul despre finalizarea procedurii de asistenţă iar în cazul în care este de accord cu opţiunile alese, este rugat să apese butonul Închidere.

Inchidere asistent

    În urma finalizării importului, vor fi afişaţi în pagina Contracte de muncă, salariaţii nou importaţi.

Finalizare import

    În unele situaţii pot exista şi erori la import, ca de exemplu eroare cu următorul mesaj: “Nu există corespondenţă cu sporurile din Revisal: Spor de vechime în muncă”

    În acest caz, din modulul Salarii-personal/Salarizare/Nomenclator sporuri, se va deschide sporul cu denumirea ”Spor vechime”, iar la câmpul Legătura cu spor Revisal se va alege din lista ascunsă ”Spor de vechime în muncă”, apoi se va apăsa butonul Salvez.

    După operarea modificărilor, se reia procedura de import cu asistentul Import salariaţi şi contracte din Revisal V.6 din modulul Salarii-personal/Salarizare/Contracte de muncă.