TimeLine
TimeLine
Modulul Timeline permite vizualizarea si inregistrarea activitatilor hoteliere (rezervare provizorie, rezervare, cazare, mentenanta facturare, check-out) desfasurate la receptia unitatii de cazare pentru un anumit interval de timp definit de operator (maxim 21 zile) sub forma unui tabel cronologic, precum si modificarea respectivului status. Pe ecran va fi reprezentat, pentru perioada mentionata, tipul activitatii hoteliere inregistrate pe respectiva camera (afisate dupa anumite culori in functie de statusul inregistatrii: rezervare, cazare,etc.).
Functionalitati de baza
Operatii in fereastra principala a modulului:Configurari
Operare date
Client - Se completeaza cu numele clientului specificat la emiterea facturii de cazare, ales din nomenclatorul de parteneri.
Email - Se completeaza adresa de email a persoanei ce urmeaza a fi inregistrata
Data inceput - Se completeaza cu data de inceput pentru care exista inregistrata o rezervare/ cazare pe respectiva camera
Data sfarsit - Se completeaza cu data de sfarsit rezervare/ cazare pentru respectiva camera
Telefon - Se completeaza numarul de telefon al persoanei ce urmeaza a fi inregistrata
Serie - Se alege seria carnetului introdus in prealabil in Nomenclatoare-Administrare-Carnete pe tipul de document Fisa cazare, numarul incrementandu-se automat la validarea documentului.
Delegat - Se completeaza cu numele persoanei delegate specificata la emiterea facturii de cazare, ales din nomenclatorul de delegati.
Nume si prenume - Se completeaza numele si prenumele persoanei ce urmeaza a fi inregistrata
Data - Se completeaza cu data documentului de tip cazare, rezervare, mentenata inregistrat, fiind permise doar valori ale datei din sesiunea curenta a programului.
Nr. persoane - Se completeaza cu numarul de persoane cazate in camera.
Nr. zile cazare - Reprezinta numarul de nopti de cazare petrecute de oaspete in unitatea de cazare
Identificator - Se completeaza informatii referitoare la numarul rezervarii efectuate intr-o aplicatie externa(ex: booking)
Tip document - Se alege tipul rezervarii (Rezervare grup , Rezervare camera grup sau Rezervare individuala ). Tastati <SPATIU> pentru activare meniu selectie. (needitabil)
Agentie - Se completeaza cu numele agentiei (pentru situatii in care rezervarea/cazarea este repartizata unei agentii), ales din nomenclatorul de parteneri.
Status - Status activ al camerei in acest moment (rezervare, cazare, check-out, ...)
Email - Se completeaza adresa de email a persoanei ce urmeaza a fi inregistrata
Data inceput - Se completeaza cu data de inceput pentru care exista inregistrata o rezervare/ cazare pe respectiva camera
Data sfarsit - Se completeaza cu data de sfarsit rezervare/ cazare pentru respectiva camera
Telefon - Se completeaza numarul de telefon al persoanei ce urmeaza a fi inregistrata
Serie - Se alege seria carnetului introdus in prealabil in Nomenclatoare-Administrare-Carnete pe tipul de document Fisa cazare, numarul incrementandu-se automat la validarea documentului.
Delegat - Se completeaza cu numele persoanei delegate specificata la emiterea facturii de cazare, ales din nomenclatorul de delegati.
Nume si prenume - Se completeaza numele si prenumele persoanei ce urmeaza a fi inregistrata
Data - Se completeaza cu data documentului de tip cazare, rezervare, mentenata inregistrat, fiind permise doar valori ale datei din sesiunea curenta a programului.
Nr. persoane - Se completeaza cu numarul de persoane cazate in camera.
Nr. zile cazare - Reprezinta numarul de nopti de cazare petrecute de oaspete in unitatea de cazare
Identificator - Se completeaza informatii referitoare la numarul rezervarii efectuate intr-o aplicatie externa(ex: booking)
Tip document - Se alege tipul rezervarii (Rezervare grup , Rezervare camera grup sau Rezervare individuala ). Tastati <SPATIU> pentru activare meniu selectie. (needitabil)
Agentie - Se completeaza cu numele agentiei (pentru situatii in care rezervarea/cazarea este repartizata unei agentii), ales din nomenclatorul de parteneri.
Status - Status activ al camerei in acest moment (rezervare, cazare, check-out, ...)
Completare informatii cazare: perioada de cazare si camera alocata
Grup - Se completeaza codul grupului (pentru cazarile/rezervarile apartinand unui grup) (needitabil)Tip camera - Se completeaza denumirea sablonului de camera
Check - in estimat - Se completeaza cu data si ora estimata de sosire a oaspetelui la receptia unitatii de cazare.
Data check - in - Se completeaza cu data sosirii efecte a oaspetelui la receptia unitatii de cazare
Cauta camera - Buton de cautarea a camerelor libere dupa tipul de camera selectat
Data inceput grup - Se completeaza cu data de inceput pentru care exista inregistrata o rezervare/ cazare pe respectiva camera. (needitabil)
Data sfarsit grup - Se completeaza cu data de sfarsit rezervare/ cazare pentru respectiva camera. (needitabil)
Cladire - Se completeaza numele unitatii de cazare (needitabil)
Data check - out - Se completeaza cu data de incheiere a cazarii si eliberarea camerei de catre oaspete (needitabil)
Nr. camera - Se completeaza cu numarul camerei atribuite persoanei ce urmeaza a fi inregistrata in unitatea de cazare. (needitabil)
Nr. zile grup - Reprezinta numarul de nopti de cazare petrecute de oaspete in unitatea de cazare. (needitabil)
Observatii cu privire la oaspte sau camera
Observatii - Se completeaza informatii referitoare la rezervare/ cazare precizate de oaspete sau receptioner in momentul inregistrarii sau ulteriorNota acordata - Se completeaza cu nota acordata de unitatea de cazare clientului
Linii aferente serviciilor prestate clientului sau a produselor vandute catre acesta.
Completare informatii mentenanta: perioada si camera alocata, observatii
Denumire - Se completeaza numele si prenumele persoanei ce urmeaza a fi inregistrataCamera - Se completeaza numele unitatii de cazare si numarul camerei
Data start - Se completeaza cu data de inceput pentru care exista inregistrata o mentenanta pe respectiva camera
Observatii - Se completeaza informatii referitoare la mentenata camerei precizate in momentul inregistrarii sau ulterior
Data stop - Se completeaza cu data de sfarsit mentenanta pentru respectiva camera
Nr. zile mentenanta - Reprezinta numarul de nopti pentru care respectiva camera este in mentenata
Cauta perioada - Buton de cautare a perioadei libere pentru mentenanta
Linii componenta grup
Camere libere
Detalii rezervare grup
Data inceput - Se completeaza cu data de inceput pentru care exista inregistrata o rezervare/ cazare pe respectiva camera.Observatii - Se completeaza informatii referitoare la mentenata camerei precizate in momentul inregistrarii sau ulterior
Nota acordata - Se completeaza cu nota acordata de unitatea de cazare clientului.
Data sfarsit - Se completeaza cu data de sfarsit rezervare/ cazare pentru respectiva camera.
Nr. camere - Se completeaza cu numarul de camere repartizate in grupul curent
Tip camera - Se completeaza denumirea sablonului de camera
Identificator - Se completeaza informatii referitoare la numarul rezervarii efectuate intr-o aplicatie externa(ex: booking)
Camere
Linii aferente serviciilor prestate sau a produselor vandute in cadrul grupului
Editarea liniilor ce contin produse din clasa Prestari servicii(exceptand Serviciile de turism si regim special). (fereastra tip 1)
Denumire produs - Denumirea produsului sau serviciului ales (needitabil)U.M. - Unitatea de masura a produsului sau serviciului ales (needitabil)
x Nr. zile cazare - Serviciul hotelier ales este multiplicat cu numarul zilelor de cazare
Cantitate - Cantitatea produsului sau serviciului ales ce urmeaza a fi facturata
P.U. vanzare cu TVA - Pretul unitar de vanzare cu TVA al produsului sau serviciului ales
Centru profit - Numele centrului de profit
Cod extern - Valoarea codului extern al produsului sau serviciului ales (needitabil)
Cota TVA % - Valoarea cotei de TVA al produsului sau serviciului ales (needitabil)
Nr. comanda - Numar folio comanda hotel (needitabil)
Client comanda - Client comanda (needitabil)
Comanda - Comanda
Client comanda - Client comanda
(fereastra tip 2) (fereastra tip 2)
Denumire produs - Denumirea produsului sau serviciului ales (needitabil)U.M. - Unitatea de masura a produsului sau serviciului ales (needitabil)
Cantitate - Cantitatea produsului sau serviciului ales ce urmeaza a fi facturata
P.U. vanzare cu TVA - Pretul unitar de vanzare cu TVA al produsului sau serviciului ales
Cod extern - Valoarea codului extern al produsului sau serviciului ales (needitabil)
Cota TVA % - Valoarea cotei de TVA al produsului sau serviciului ales (needitabil)
Editarea liniilor ce contin produse din clasa Discounturi oferite, ce au discount procentual. (fereastra tip 3)
Denumire produs - Denumirea produsului sau serviciului ales (needitabil)Procent discount - Procentul de discount acordat
Baza de calcul - Valoarea la care este aplicat procentul de discount
Centru profit - Numele centrului de profit
Nr. comanda - Numar folio comanda hotel (needitabil)
Client comanda - Client comanda (needitabil)
Comanda - Comanda
Client comanda - Client comanda
Editarea liniilor ce contin produse din clasa Discounturi oferite care nu au discount procentual. (fereastra tip 4)
Denumire produs - Denumirea produsului sau serviciului ales (needitabil)Unitate de masura - Unitatea de masura a produsului sau serviciului ales (needitabil)
Cantitate - Cantitatea produsului sau serviciului ales ce urmeaza a fi facturata
Discount unitar - Valoarea discountului unitar (inclusiv TVA) acordat
Centru profit - Numele centrului de profit
Cota TVA % - Valoarea cotei de TVA al produsului sau serviciului ales
Cod intern - Valoarea codului intern al produsului sau serviciului ales (needitabil)
Cod extern - Valoarea codului extern al produsului sau serviciului ales (needitabil)
Nr. comanda - Numar folio comanda hotel (needitabil)
Client comanda - Client comanda (needitabil)
Comanda - Comanda
Client comanda - Client comanda
Editarea liniilor ce contin produse obisnuite. (fereastra tip 5)
Denumire produs - Denumirea produsului sau serviciului ales (needitabil)Intrat - Data - Data de achizitie a produsului
Intrat - Partener - Numele partenerului de la care a fost achizitionat produsul
Unitate de masura - Unitatea de masura a produsului sau serviciului ales (needitabil)
Cantitate - Cantitatea produsului sau serviciului ales ce urmeaza a fi facturata
Pret unitar achizitie - Pretul unitar de achizitie al produsului sau serviciului ales
P.U. vanzare cu T.V.A. - Pretul unitar de vanzare cu TVA al produsului sau serviciului ales
Nr. lot/Serie - Numar lot/ Serie produs ales
Data expirarii - Data de expirare a produsului sau serviciului ales
Cota TVA % - Valoarea cotei de TVA al produsului sau serviciului ales
Cod intern - Valoarea codului intern al produsului sau serviciului ales (needitabil)
Cod extern - Valoarea codului extern al produsului sau serviciului ales (needitabil)
Nr. comanda - Numar folio comanda hotel (needitabil)
Client comanda - Client comanda (needitabil)
Comanda - Comanda
Client comanda - Client comanda
Editarea liniilor ce contin servicii de tip avans (fereastra tip 6)
Denumire produs - Denumirea produsului sau serviciului (needitabil)Unitate de masura - Unitatea de masura a produsului sau serviciului avans (needitabil)
Cantitate - Cantitatea produsului sau serviciului avans ce urmeaza a fi facturata
P.U. vanzare cu T.V.A. - Pretul unitar de vanzare cu TVA al produsului sau serviciului avans
Cod extern - Valoarea codului extern al produsului sau serviciului avans (needitabil)
Nr. comanda - Nr. comanda (needitabil)
Client comanda - Client comanda (needitabil)
Comanda retur avans - Comanda
Client retur avans - Client comanda
(fereastra tip 7)
Denumire produs - Denumirea produsului sau serviciului ales (needitabil)U.M. - Unitatea de masura a produsului sau serviciului ales (needitabil)
x Nr. zile cazare - Serviciul hotelier ales este multiplicat cu numarul zilelor de cazare
Cantitate - Cantitatea produsului sau serviciului ales ce urmeaza a fi facturata
P.U. vanzare cu TVA si taxe - Pretul unitar de vanzare cu TVA al produsului sau serviciului ales
Centru profit - Numele centrului de profit
Cod extern - Valoarea codului extern al produsului sau serviciului ales (needitabil)
Cota TVA % - Valoarea cotei de TVA al produsului sau serviciului ales (needitabil)
Nr. comanda - Numar folio comanda hotel (needitabil)
Client comanda - Client comanda (needitabil)
Comanda - Comanda
Client comanda - Client comanda
Rapoarte