Cafeneaua contabilă

Sold initial banca

Adaugat 22 Mai 2021 | Prioritate N | Categorie Utilizare Nexus

Buna ziua. Am preluat o societate incepand cu 01.04.2021. In Deschidere BV, la banca am trecut soldul initial 100, rulaje (lunile 01-03) 20, deci sold final la 31.03.2021 ar fi 80 lei, sold pe care as vrea sa il regasesc in modulul Banca, ca si sold initial. Numai ca in modulul banca, soldul initial este 100. Cum as putea rezolva problema?

Răspuns 1

Adaugat 4 Iun 2021

Buna ziua,
Soldul initial al conturilor financiare (casa, banca, linii credit etc) poate fi preluat de la o luna la alta in doua moduri, in functie de optiunea setata in modulul respectiv (Banca in lei de exemplu): "Preia sold initial din balanta".
Astfel:
1. Daca este bifata aceasta optiune, soldul initial al lunii este preluat din Balanta de verificare (Soldul final al lunii anterioare pe contul respectiv).
2. Daca nu este bifata, soldul initial al lunii este preluat din modulul respectiv al lunii anterioare (ce avem ca si sold final in modulul Banca in lei la luna martie de exemplu, vom regasi ca si Sold initial in luna aprilie). Deci soldul este preluat din documentele operate, fara vreo legatura cu Balanta de verificare. In acest caz, pentru a avea soldul corect in modulul financiar, ar trebui ca la luna martie sa faceti o incasare fictiva in Banca lei, cu suma = cu soldul. Nu are importanta contarea, intreucat articolele contabile se vor intocmi incepand cu luna urmatoare (colectarea de articole nefiind posibila in sesiuni anterioare preluarii balantei initiale).
In cazul dvs, soldul intial nu se explica decat prin urmatoarele situatii:
1. Exista niste documente operate in lunile anterioare lunii aprilie (ce au ca si sold final 100 lei) - si optiunea "Preia sold initial din balanta de verificare" inactiva
2. Soldul in balanta de verificare la luna martie este de 100 lei (si optiunea "Preia sold initial din balanta de verificare" activa)
O zi frumoasa!

Răspuns 2

Adaugat 14 Iun 2021

Ok. Multumesc pentru raspuns.