Retete restaurant

Rețete restaurant vă permite configurarea rețetelor produselor finite din cadrul restaurantului dumneavoastră. Cu ajutorul acestui modul veți reuși cu succes să evidențiați componența exactă a fiecărui produs prin adăugarea materiilor prime ce îl alcătuiesc. Detaliile ce se pot adăuga rețetelor, transformă prezentul modul într-unul robust, ușor de utilizat și înțeles.

Modulul de rețete restaurant este disponibil în cadrul licenței de restaurant backoffice, acesta fiind disponibil în cadrul programului, accesând: Servicii -> Restaurant -> Rețete restaurant. Modulul permite configurarea rețetei unui produs, definind pentru acesta prețul de vânzare, materiile prime ce intră în componență și gestiunea de unde vor fi scăzute.

Rețete restaurant configurare rețete

Configurarea unei rețete se realizează apelând butonul Adaug situat în partea stânga sus a programului, sau prin simpla apăsare a butonului Insert de la tastatură. Programul va completa automat numărul rețetei, incrementând cu o unitate ultima valoare regasită, după care vom completa datele necesare: data definirii rețetei, selectarea produsului finit pentru care se va configura rețeta, centrul de profit și gestiunea. În cazul în care în modulul management prețuri de vânzare produsul selectat se regăsește într-o listă de preț, prețul va fi preluat automat.
Adăugarea materiilor prime ce compun produsul selectat se realizează apelând butonul adaug din cadrul rețetei. După selectarea produsului în cauză se completează cantitatea și se salvează. Deasemenea, dacă o rețetă conține o mare parte din materiile prime ce intră în componența altei rețete, programul permite adăugarea de materii prime prezente și în alte rețete.

Rețete restaurant- adăugare materii prime

Modulul permite și importarea de rețete prin configurarea unor fisiere de tip excel. Datorită ușurinței în utilizare și rapoartelor pe care acest modul le oferă, se poate spune că gestionarea rețetelor din cadrul unui restaurant devine mult mai ușoară utilizând licența Nexus Restaurant Backoffice.

Rețete restaurant - import rețete

Functionalitati modul
Functionalitati de baza
Campuri disponibile pentru afisare in fereastra principala: Denumire, Gestiune, Centru profit, Data doc., UM, Pret prestabilit, Total, Total oferta, Cod cont produs, Denumire cont produs, Cont produs, Text, Cantitate, Valid, Anulat, Data crearii, User creare, Data modificarii, User modificare, Cod produs, Clasa, Grupa, Id, Cod reteta (vezi configurare coloane modul).
Posibilitate grupare dupa: Data doc., Gestiune, Centru profit, Clasa, Grupa, Cont produs, Denumire cont produs, User creare, User modificare (vezi utilizare grupari).
Posibilitate filtrare dupa: Centru profit, Gestiune, Clasa (vezi utilizare filtrari).
Operatii in fereastra principala a modulului:
  • Sterg - Sterg inregistrarea curenta
  • Refresh - Aduc din nou datele pe ecran
  • Adaug - Adauga un articol nou
  • Deschid - Deschid inregistrarea curenta
  • Export - Se deschide procedura de export a datelor
  • Anulez - Anulez document curent
  • Raport rapid - Previzualizare date afisate pe ecran
  • Rapoarte customizate - Ofera posibilitatea vizualizarii rapoartelor existente si configurararea unora noi.
  • Favorite - Adaug in lista de module favorite pentru a fi accesate din Pagina Mea sau in lista de module initiale
  • Asistent - Deschide una din procedurile de asistenta
  • Inchid - Inchid fereastra curenta
    Configurari modul
    Configurari
  • Afiseaza grupari in stanga - Afiseaza gruparile separat, in tree-ul din partea stanga a modulului
  • Redimensionare automata coloane - Se seteaza modul de redimensionare a coloanelor, fie se redimensioneaza automat in functie de latimea monitorului, fie apare scroll
  • Nivel log operare - Stabilire nivel log operare asupra documente (de baza, avansat, detaliat) (vezi gestionare Log operare)
  • Sesiune blocata la modificari - Stabilire blocare sesiune de lucru doar pentru modulul in cauza
  • Avertizari - Permite generarea de avertizari (vezi utilizare Avertizari)
  • Aprobari - Permite generarea de aprobari (vezi utilizare Aprobari)
    Operatiuni modul
    Operare date
  • Adaugarea, modificarea sau stergerea datelor este permisa utilizatorilor ce au drept de scriere in modul si numai in sesiunile deblocate
  • Avansarea in fereastra de la un camp la altul se face cu tasta [TAB] iar intoarcerea la un camp anterior se face cu [SHIFT-TAB]

    Reteta - Se completeaza numarul de identificare al documentului de tip reteta
    Cod - Se completeaza codul din nomenclatorul de bunuri si servicii aferente produsului
    Centru profit - Se completeaza cu numele centrului de profit, ales din nomenclatorul de centre de profit.
    Gestiune - Se completeaza cu numele gestiunii produselor/ serviciilor . Aceasta se alege din nomenclatorul de gestiuni.
    UM Nomenclator - Se completeaza unitatea de masura stabilita in nomenclator pentru produs
    Data - Se completeaza cu data documentului de tip reteta, fiind permise doar valori ale datei din sesiunea curenta a programului.
    Produs - Se alege, din nomenclatorul de bunuri si servicii, produsul obtinut din reteta
    UM Vanzare - Se completeaza unitatea de masura la vanzare a produsului
    Pret unitar restaurant - Se completeaza pretul unitar din restaurant
    Cod extern - Se completeaza codul extern al produsului ales pentru crearea retetei

    EDPRO,MODCNT

    Cantitate - Se completeaza cantitatea pentru care se realizeaza reteta
    Meniu promotional - Se alege numele meniului promotional.
    Includ in meniu catering - Se bifeaza daca daca doresc sa includ produsul in meniu catering
    Scad produsul sau reteta - Se bifeaza daca produsul este scazut direct din stoc si nu scad materiile prime din reteta
    Increment - Se completeaza cantitatea completata implicit si incrementata in interfata de vanzari
    Pret unitar catering - Se completeaza pretul unitar al produsului pentru serviciul de catering

    Descriere - Se completeaza descrierea retetei

    (fereastra tip 1) (fereastra tip 1)

    Denumire produs - Denumire produs (needitabil)
    Unitate de masura - Unitate de masura (needitabil)
    Cantitate - Cantitate
    Cod intern - Cod intern (needitabil)
    Cod extern - Cod extern (needitabil)
    Tip materie prima - Tip materie prima
    Sabloane predefinite pentru avertizari
  • Retete cu pret prestabilit mai mic decat total ingrediente
    Rapoarte
  • Antecalcul retetar - Antecalcul retetar
  • Fisa vanzari cu bonuri fiscale - Fisa vanzari cu bonuri fiscale
  • Lista ingrediente retete - Lista ingrediente retete
  • Lista retete - Lista retete
  • Necesar materii prime conform retetar - Necesar materii prime conform retetar
  • Retetar - Retetar