Retete restaurant
Retete restaurant
Rețete restaurant vă permite configurarea rețetelor produselor finite din cadrul restaurantului dumneavoastră. Cu ajutorul acestui modul veți reuși cu succes să evidențiați componența exactă a fiecărui produs prin adăugarea materiilor prime ce îl alcătuiesc. Detaliile ce se pot adăuga rețetelor, transformă prezentul modul într-unul robust, ușor de utilizat și înțeles.
Modulul de rețete restaurant este disponibil în cadrul licenței de restaurant backoffice, acesta fiind disponibil în cadrul programului, accesând: Servicii -> Restaurant -> Rețete restaurant. Modulul permite configurarea rețetei unui produs, definind pentru acesta prețul de vânzare, materiile prime ce intră în componență și gestiunea de unde vor fi scăzute.
Configurarea unei rețete se realizează apelând butonul Adaug situat în partea stânga sus a programului, sau prin simpla apăsare a butonului Insert de la tastatură. Programul va completa automat numărul rețetei, incrementând cu o unitate ultima valoare regasită, după care vom completa datele necesare: data definirii rețetei, selectarea produsului finit pentru care se va configura rețeta, centrul de profit și gestiunea. În cazul în care în modulul management prețuri de vânzare produsul selectat se regăsește într-o listă de preț, prețul va fi preluat automat.
Adăugarea materiilor prime ce compun produsul selectat se realizează apelând butonul adaug din cadrul rețetei. După selectarea produsului în cauză se completează cantitatea și se salvează. Deasemenea, dacă o rețetă conține o mare parte din materiile prime ce intră în componența altei rețete, programul permite adăugarea de materii prime prezente și în alte rețete.
Modulul permite și importarea de rețete prin configurarea unor fisiere de tip excel. Datorită ușurinței în utilizare și rapoartelor pe care acest modul le oferă, se poate spune că gestionarea rețetelor din cadrul unui restaurant devine mult mai ușoară utilizând licența Nexus Restaurant Backoffice.
Cod - Se completeaza codul din nomenclatorul de bunuri si servicii aferente produsului
Centru profit - Se completeaza cu numele centrului de profit, ales din nomenclatorul de centre de profit.
Gestiune - Se completeaza cu numele gestiunii produselor/ serviciilor . Aceasta se alege din nomenclatorul de gestiuni.
UM Nomenclator - Se completeaza unitatea de masura stabilita in nomenclator pentru produs
Data - Se completeaza cu data documentului de tip reteta, fiind permise doar valori ale datei din sesiunea curenta a programului.
Produs - Se alege, din nomenclatorul de bunuri si servicii, produsul obtinut din reteta
UM Vanzare - Se completeaza unitatea de masura la vanzare a produsului
Pret unitar restaurant - Se completeaza pretul unitar din restaurant
Cod extern - Se completeaza codul extern al produsului ales pentru crearea retetei
EDPRO,MODCNT
Meniu promotional - Se alege numele meniului promotional.
Includ in meniu catering - Se bifeaza daca daca doresc sa includ produsul in meniu catering
Scad produsul sau reteta - Se bifeaza daca produsul este scazut direct din stoc si nu scad materiile prime din reteta
Increment - Se completeaza cantitatea completata implicit si incrementata in interfata de vanzari
Pret unitar catering - Se completeaza pretul unitar al produsului pentru serviciul de catering
(fereastra tip 1) (fereastra tip 1)
Denumire produs - Denumire produs (needitabil)Unitate de masura - Unitate de masura (needitabil)
Cantitate - Cantitate
Cod intern - Cod intern (needitabil)
Cod extern - Cod extern (needitabil)
Tip materie prima - Tip materie prima