Mesaje

Utilizatorii pot comunica intre ei diferite informatii prin intermediul mesajelor create din aplicatiile back-office sau front-office. In pagina MESAJE, sunt disponibile urmatoarele functionalitati:
  • Vizualizarea mesajelor primite;
  • Posibilitatea de a raspunde la un mesaj primit;
  • Stergerea mesajelor primite;
  • Consultarea mesajelor primite;
  • Trimiterea unui mesaj catre un anumit utilizator sau catre toti utilizatorii.
ECRMsgRec

Mesajele pot avea 2 statusuri:
  • Normal
  • Urgent
In dreptul mesajelor urgente, este afisat semnul exclamarii cu o culoare rosie. In urma selectarii unui mesaj se vizualizeaza in josul paginii subiectul si continutul mesajului.

Lista cu mesaje primite poate fi reactualizata prin apasarea itemului ACTUALIZARE LISTA. Pentru a raspunde la un mesaj primit, se selecteaza mesajul dorit si se apasa itemul RASPUNDE. Apare pagina de creare a unui mesaj cu destinatarul si subiectul completate corespunzator.

ECRMsgRec

Prin apasarea itemului STERGE MESAJ, mesajul selectat este sters din baza de date.

Se apasa itemul MESAJE TRIMISE pentru a consulta mesajele trimise de utilizatorul curent.
Pagina de creare a unui mesaj se deschide in urma apasarii itemului TRIMITE MESAJ. In urma setarii destinatarului, a subiectului si continutului se apasa butonul TRIMITE pentru a expedia mesajul. Se apasa butonul REINITIALIZARE pentru a reseta informatiile din antetul mesajului.

ECRMsgRec

In pagina OPTIUNI, se stabileste perioada la care sa se verifice mesajele noi ale utilizatorului. In cazul in care utilizatorul are mesaje noi, apare o iconita cu un plic langa butonul care deschide pagina de logare, din partea superioara a  ferestrei principale. In cazul in care exista mesaje urgente, apare si o fereastra de avertizare. Prin click asupra iconitei, se deschide pagina MESAJE. In urma accesarii mesajelor, plicul dispare pana la urmatoarea verificare valida.
De asemenea, in pagina OPTIUNI se seteaza perioada verificata pentru mesajele noi. Daca valoarea setarii este "0", se verifica toate mesajele primite de utilizator, in cazul in care valoarea este diferita de 0, se cauta in ultimul numar de zile stabilit.

ECRRecUrgentMsg

Pagina MESAJE este utila pentru transmiterea de infomatii importante intre utilizatorii aplicatiilor back-office si front-office.