4. Tutorial Nexus Ospatari - Preluare comenzi


  I. Interfata multipagina


  Pasul 1. Pentru adaugarea unei noi note de plata, se selecteaza masa pe care doriti sa adaugati nota.

  Pasul 2. Dupa accesarea unei mese, se va deschide o interfata unde vom putea fie sa adaugam un bon nou, fie sa selectam o nota deschisa deja.

  Pasul 3. Dupa deschiderea unei note de plata, se va afisa meniul cu produsele definite in Backoffice. Acestea pot fi filtrate rapid dupa denumire. De asemenea, putem avea si produse favorite pe care le vom regasi la apasarea butonului “stea”.

  Pasul 4. Pentru adaugarea produselor de tip compus (ex: Meniul zilei), vom selecta produsul, apoi vom selecta componentele acestuia.

  In continuare selectati componentele din meniul ales.

  Pasul 5. Dupa adaugarea produselor pe bon, se va afisa urmatoarea interfata, unde sunt afisate produsele de pe nota. Tot aici, putem adauga un mesaj pentru bucatarie, apasand meniul “Adauga mesaj nou”. Pentru a valida nota, apasam butonul “Validez”.

  Pasul 7. Tot in sectiunea “Nota”, putem edita reteta produsului sau modalitatea de preparare a acestuia.

  Pentru a schimba cantitatea, modul de preparare, reteta sau pentru a sterge produsul din nota de plata, apasati butonul editare de pe produsul dorit.

  Spre exemplu, pentru produsul “Apa plata cu lamiae si menta” s-a cerut la modalitatea de preparare sa fie rece, sa fie eliminata din reteta esenta de lamiae si sa fie adaugata mai multa gheata.

  Pasul 8. Pentru a tipari o nota de plata, accesam meniul “Plata” si apasam butonul Tipareste nota.

  Pentru a incasa o nota de plata, selectam modalitatea de incasare, numerar sau card.

  Daca doar se duce nota de plata la masa, se va apasa butonul “Asteapta incasare”,iar daca se duce direct bonul fiscal se va apasa butonul “Bon fiscal”.

  Pasul 9. Dupa selectarea optiunii “Bon fiscal”, va trebui sa selectam imprimanta fiscala unde sa se printeze bonul.

  II. Interfata compacta

  Pentru a selecta interfața compactă intrăm în modulul "Aplicații Online" din Nexus ERP și selectăm la Tip preluare comanda - Interfață compactă.

  Acest tip de interfață are aceleași funcționalități ca tipul Interfață multipagina, diferă doar modul vizualizare în acest tip făcânduse toate operațiunile într-o singură pagină. 

  Interfața compactă este împărțită în două părți, partea de sus care este destinată produselor adăugate pe nota, iar partea de jos care este atribuita meniului.

  Butoanele meniului:
  • Primul buton din meniu este butonul de validare a bonului,
  • Al doilea buton este pentru a schimba servirea pe care va fi adaugat produsul in bon,
  • Al treilea buton este butonul de filtrare produse in meniu,
  • Al patrulea buton "+"crestecantitatea produsului adaugat cu o unitate,
  • Al cincilea buton "-"scadea cantitatea produsului cu o unitatea, daca cantitatea produsului ajunge la 0 atunci se va sterge produsul din bon,
  • Al saselea buton are functionalitatea de a deschide mesageria din bon.

  Prentru a ajunge in modulul mesagerie bon trebuie sa apasati pe al 6 -lea buton de pe bara din mijloc. De aici putem adauga mesaje pe aceasta nota sau sa raspundem la cele primite. 

  Pentru a reveni la meniu produse trebuie sa pasam pe butonul "X Inchide" din partea dreapta bara de jos.

  Pentru a ajunge in modulul plati apasati pe butonul din stanga din bara de sus, prin apasare butonului"< Inapoi" reveniti la modulul afisare nota