Încărcare imagini pentru produse cu Nexus Foto Produse


  În acest tutorial vă vom prezenta cum să încărcați rapid imagini pentru produsele din baza de date Nexus ERP folosind un telefon mobil cu Android și aplicația Nexus Foto Produse.

  În prealabil trebuie să parcurgeți următorii pașii:

  • Instalați aplicația Nexus Foto Produse din Google Play
  • Pe site-ul suport.nexuserp.ro comandați o licență Nexus Foto Produse
  • În Nexus ERP meniul Instrumente accesați Activități Automate și aici activați bifa Conector bază de date
  • Dacă nu aveți deja, creați o cheie pentru Nexus API ( vedeți manualul pentru Nexus API )
  • Pe site-ul suport.nexuserp.ro, în contul dvs. de client, trebuie să completați informațiile aferente cheii API create la pasul anterior în pagina Suport Clienți => Setări Aplicații Online => Setări REST API.


  Lansați aplicațiade pe telefon și introduceți pe rând: codul fiscal al firmei dvs., email-ul utilizatorului dvs. și parola de acces.

  După autentificare datele vor fi salvate într-un cookie pentru zece zile și nu va trebui să le reintroduceți din nou, decât dacă reinstalați aplicația sau o actualizați sau dacă nu o folosiți timp de zece zile.

  Pentru o căutare imediată a produsului în baza de date Nexus ERP scanați codul de bare al produsului pentru care doriți să faceți fotografii.

  Astfel, apăsați butonul Scanează și îndreptați camera telefonului către codul de bare al produsului – dunga roșie de pe mijlocul ecranului telefonului trebuie să o poziționați transversal (perpendicular pe liniile codului de bare) peste codul de bare.

  Dacă nu aveți setat codul de bare în Nexus ERP sau dacă produsul nu are cod de bare va trebui să căutați produsul după cod sau denumire – trebuie să introduceți minim 3 caractere și să apăsați apoi pe unul din butoanele Caută denumirea sau Caută codul.


  În următoarea fereastră care apare va trebui să selectați din căsuță de tip combo categoria imaginii (Pictogramă, Imagine site 1 etc) și apoi apăsați butonul Adaugă poză la produs.

  Pentru a crește viteza de operare, după adăugarea imaginii valoarea din combo se actualizează automat cu următoarea opțiune.


  Imaginea produsului, după ce este fotografiată, este prelucrată-optimizată și vă este prezentată pentru aprobare. La acest pas puteți continua – butonul OK - sau reface fotografia – butonul REÎNCERC.

  Imaginile sunt optimizate de aplicația noastră direct pe telefon atât ca dimensiune in pixeli, cât și ca rată de compresie.Dimensiunile fotografiilor vor fi ajustate în funcție de categoria lor: pictogramă, imagine site, imagine catalog etc.

  Este important ca înainte de a face fotografii să setați aparatul foto pe un raport între lățime și înălțime și o rezoluție apropiată de cea a imaginii finale.
  Adică, dacă doriți să faceți fotografii Pictogramă, acestea sunt pătrate și de mici dimensiuni și atunci va trebui să alegeți un raport 1:1 (lățime: înălțime) și cea mai mică rezoluție (în pixeli) disponibilă.
  Dacă doriți să faceți o fotografie din categoria Imagine Site alegeți cea mai mica rezoluție de la raportul 16:9 sau 4:3 – după preferințe.


  Noi „tăiem” imaginile în funcție de categorie acestora astfel:

  • Imagine pictogramă: lățime 256 pixeli X înălțime 256 pixeli
  • Imagine site N: lățime 1200 pixeli X înălțime proporțională
  • Imagine catalog: lățime 800 pixeli X înălțime 800 pixeli

  Deci, pentru ca Imagine pictogramă și Imagine catalog să nu fie “turtite” trebuie în primul rând să alegeți un raport între înălțime și lățime de 1:1.


  După apăsarea butonului OK imagine ava fi încărcată în Nexus ERP, apoi programul va reveni la fereastra în care a fost afișat produsul selectat.

  Dacă doriți să încărcați o nouă imagine selectați categoria și apăsați din nou butonul Adaugă poză la produs.


  La pasul anterior, dacă doriți să selectați un alt produs apăsați butonul din partea stângă-sus care are ca pictogramă o săgeată spre stânga.

  Așa ați revenit la fereastra de la care am plecat la pasul 3 și puteți continua conform instrucțiunilor de mai sus.


  Succes!