Utilizatori si parole

Utilizatorii si parolele vor fi create utilizand produsul Back-Office Nexus ERP. Mai exact, din meniul aplicatiei se deschide grupa NOMENCLATOARE si se lanseaza modulul UTILIZATORI.
Pentru cazul in care casierii au la dispozitie doar tastaturi numerice se folosesc doar cifre pentru numele si parolele utilizatorilor.
Users

Parolele utilizatorilor trebuie notate si pastrate in siguranta deoarece:
  • Daca se pierde parola administratorului (rilor) nu mai puteti intra in aplicatie.
  • Deoarece tabela de utilizatori folosita de aplicatie este chiar tabela de utilizatori ai Microsoft SQL Server 2005 unde parolele sunt criptate ireversibil, acestea nu mai pot fi recuperate daca acestea sunt uitate. Bineinteles, se pot aloca alte parole sau crea utilizatori si parole noi.
  • Securitatea informatica a sistemului depinde de pastrarea in siguranta a listei cu utilizatori si a parolelor acestora.
Pentru produsului software Nexus.Retail se pot defini doua tipuri de utilizatori:
  • Administrator (supervizor)
  • Casier
Pentru a defini un utilizator de tip CASIER bifati casuta LIMITAT in fereastra de editare a proprietatilor utilizatorilor, ca in imaginea de mai sus.
Proprietatea LIMITAT nu le permite utilizatorilor in cauza sa aiba acces la vizualizarea sau modificarea parametrilor (optiunilor) de functionare a POS-lui.