Fisierul setari.ini

Nexus.Retail functioneaza si este parte dintr-un produs software client/server, mai exact este un client care acceseaza/apeleaza date, proceduri si functii aflate in partea de server a produsului. Astfel, atat timp cat POS-ul nu este conectat la serverul de baze de date acesta nu este functional.

La instalare Nexus.Retail va cere numele calculatorului server pe care este instalata baza de date. Acest parametru este salvat intr-un fisier de initializare SETARI.INI aflat in subdirectorul LOCAL din directorul de instalare. Daca, de ex., ati instalat Nexus.Retail in directorul C:\NexusRETAIL calea unde veti gasi fisierul de initializare va fi C:\ NexusRETAIL\LOCAL\SETARI.INI. Ulterior instalarii puteti deschide acest fisier si configura parametrii de conectare dupa cum doriti.

Setari_ini

Fisierul de initializare contine doi parametri in grupul Server:

  • Parametrul COMPUTER contine adresa calculatorului unde se gaseste instalat serverul de baze de date, astfel:
    • in cazul in care serverul se afla intr-o retea locala sau VPN adresa este numele calculatorului (de ex.: SERVER);
    • in cazul in care serverul se afla la distanta adresa se compune din adresa IP a calculatorului server (de ex.: 888.777.222.111) urmata si despartita cu o virgula de nr. portului de comunicatie (de ex.: 4321).
  • Parametrul BAZADATE contine numele bazei de date a societatii pentru care urmeaza sa lucram (de ex.: SC COMERT SA). Produsul software Back-Office Nexus ERP este unul de tip multi-societate, iar pentru fiecare societate deschisa va fi creata o baza de date separata. Aplicatia software denumeste bazele de date cu chiar numele societatilor.

Nexus.Retail se poate conecta atat la o baza de date aflata in reteaua locala, cat si la o baza de date aflata la distanta folosind o conexiune directa la internet sau configurand o retea VPN.

Nu se recomanda conectarea la baza de date printr-o conexiune la internet decat in cazul in care furnizorul dvs. de internet va garanteaza o conexiune fara intreruperi.
Nu se recomanda instalarea serverului de baze de date pe acelasi calculator cu Nexus.Retail decat in cazul in care nu este necesara o viteza prea mare de lucru si/sau calculatorul utilizat este performant (1G RAM, P4>3G,?etc). In cele mai multe cazuri, viteza de comunicatie cu serverul de date folosind o conexiune la internet de banda mica este de cel putin doua ori mai mare decat atunci cand se instaleaza si serverul si clientul pe acelasi calculator.