Nexus Bord WebApp

Nexus Bord WebApp - Top surse de marketing


    În Bord WebApps grupul DashBoard am adăugat analiza Top surse de marketing. Este o analiză de vânzări de tip multi-grafic, care cobină grafice de tip Top cu grafice de tip evoluţie în timp.

    Indicatorul Top surse de marketing înregistrate este calculat din documentele înregistrate în ultimile 30 de zile şi ia în calcul următoarele elemente: vânzările, veniturile, cumpărările, cheltuielile, TVA, profit, număr salariaţi, valoarea fondului de salarii, facturi neîncasate şi facturi neplătite.

 Top surse marketing1

    Indicatorii calculaţi şi afişaţi sunt următorii:

    • top 10 surse de marketing pentru vânzări, în care sunt afişate atât valoarea vânzărilor, cât şi adaosul comercial obţinut într-o reprezentare de tip stack-bar (bară concatenată);
    • eficienţa surselor de marketing aflate în top;
    • evoluţia vânzărilor şi încasărilor aferente fiecărei surse de marketing tip top;

    Principala informaţie de management a acestei analize este graficul Eficienţa surselor de marketing, deoarece este important să ştim care este diferenţa dintre cât am investit într-o sursă de marketing şi avantajele pe care aceasta ni le-a adus.

    Pentru ca acest indicator să poată fi calculat trebuie să folosiţi modulul de bugete şi să legaţi unul sau mai multe bugete la o sursă de marketing.

    Informaţiile despre vânzări pe surse de marketing sunt culese din facturile emise către clienţi.

    Pentru ca această analiză să poată fi personalizată, după nevoile fiecărui utilizator în parte, am introdus un parametru:

    • parametrul 1este opţional şi indică numărul de luni pentru care se calculează indicatorii, implict are valoarea 3;
      • perioada se calculează de la luna curentă înapoi cu nr. de luni setat;
      • dacă parametrul 1 lipseşte, este mai mic ca 1 sau mai mare ca 12 acesta ia valoarea implicită 3;

    • exemplu de şir de parametrii: 3