Trimitere Notă de plată Restaurant pe cameră Hotel


  Vom descrie în cele ce urmează procedura de transfer a unor note de plată de la restaurant/bar în factura de cazare a unui client.

  În primul rând clientul trebuie să aibă check-in-ul efectuat .

  În Nexus ERP backoffice în Modulul Servicii-> Hotel -> Timeline /Diagrama transformăm o rezervare în check-in sau facem direct check-in-ul clientului.

  În aceeași locație, dar în fereastra Servicii/Vânzări observăm atașate serviciile de cazare .

  Este foarte important ca în această locație (Management hotel) în fereastra Opțiuni apelată din linia verticală din dreapta să setăm un Produs generic facturare marfa. Acest produs trebuie creat în Nomenclatoare -> Bunuri și servicii-articole ca și serviciu (Ex. Servicii restaurant ).

  Operăm produsele servite de client în Restaurant POS. Ne poziționăm pe masa clientului și dăm click pentru a deschide o nouă notă de plată.

  În această fereastră apelăm butonul Client și selectăm clientul vizat și validăm cu butonul Selectează sau cu dubluclick. Numele clientului va apare imediat deasupra butonului Client.

  Începem să aducem produsele pe nota de plată iar când se dorește închiderea notei de plată apelăm Butonul Încasare.

  Introducem acum numărul camerei în care este cazat clientul, apoi apelăm butonul Hotel. Camera selectată este evidențiată în colțul dreapta sus. Dacă toate datele au fost corect înregistrate, la apelarea butonului Hotel va apare camera clientului în chenar.

  Apelăm butonul Validare bon și ne întoarcem în Nexus ERP pentru a verifica cum se va emite factura.

  Așadar, Modulul Servicii-> Hotel -> Timeline , click dreapta pe clientul acesta și apelăm funcția Check-out/Facturare.

  Acum putem factura atât serviciile hoteliere cât și cele de la restaurant.

  La finalul zilei, în urma închiderii fiscale, în Modulul Financiar->Documente valorice->Venituri în avans va fi generată și înregistrată automat operațiunea de încasare în avans: 472=707 aferentă încasărilor din restaurant.