Nexus Bord WebApp

Configurare cont nou Nexus Bord WebApp


  Condiţiile în care puteţi utiliza Nexus Bord WebApp sunt următoarele:

  • să aveţi achiziţionată o licenţă back-office Nexus Configurare Bord
  • să achiziţionaţi cel puţin o subscripţie Nexus Bord WebApp Admin
  • să aveţi activă în Nexus ERP opţiunea Conector Baze de date

Achiziţionare licenţă Nexus Bord WebApp

  Adaugarea unei licente se face din pe site-ul www.suport.nexuserp.ro pentru utilizatorii autentificati si care au dreptul de vizualizare licente.

  Pentru simplitate si securitate, contul tau de utilizator este generat automat din Nexus ERP si este acelasi cu cel utilizat în Nexy (Communicator).

  Tot ce trebuie sa faci este sa-ti completezi datele contului în pagina Suport.NexusERP.Ro din modulul Utilizatori. Instructiuni sunt publicate aici: Creare automata cont.

  Suplimentar, pentru fiecare cont/utilizator se pot acorda drepturi specifice de utilizare a continutului site-ului. Instructiuni sunt publicate aici: Drepturi utilizare site.

  Dupa autentificarea la site accesam pagina Licente Nexus Web din cadrul meniului Suport Clienti.

  Pentru adaugarea unei licente Web trebuie sa specificam:

  • conexiunea -> nume server Nexus (din lista de servere disponibile ale clientului) si nume baza de date (societate)
  • licenta -> Nexus Bord WebApp
  • utilizator -> nume utilizator din Nexus ERP pentru care licenta este valabila
  • subscriptia -> numar de luni reinoire licenta.

Activare serviciu Conector baze de date

  Serviciile Nexus WebApp necesita conexiune catre serverul clientului prin Conector catre baza de date.

  Pentru activarea serviciului accesam pagina Instrumnete - Activitati automate - Conector Baza de date si bifam optiunea Activat.

Configurare indicatori bord

  Cu ajutorul modulului Configurator DashBoard din Nexus ERP putem configura paginile, modul de aranjare a graficelor în pagini şi valorile target-ate ale indicatorilor.

  Tot cu ajutorul acestui modul adăugăm pagini şi indicatori noi şi putem modifica şi formulele de calcul ale funcţiilor SQL.

Modificare grafice şi formule

  Pentru a modifica formulele de calcul ale indicatorilor, mai exact funcţiile SQL, vă recomandăm să utilizaţi Microsoft SQL Server Management Studio.

  Atenţie! Pentru a modifica sau creea formule noi trebuie să aveţi (sau să apelaţi la specialişti care au) cunoştinţe avansate de Transact SQL.

Consultăţi-vă zilnic indicatorii

  După ce ai terminat de configurat serviciul, datele se vor actualiza singure și implicit site-ul va afișa analizele actualizate.

  Acum bordul de conducere din firma ta poate consulta de pe orice dispozitiv și oricând dorește analizele sintetice ale firmei.

  Așa poate lua decizii bazate întotdeauna pe informații consistente și actuale și nu trebuie să aștepte zile, săptămâni si uneori chiar luni până la realizarea unor analize economice.