Nexus ERP

Transmitere rapoarte pe e-mail

In  Nexus ERP exsita posibilitatea de a transmite diferite rapoarte catre salariati sau terte persoane pe e-mail.
Pentru ca aceasta facilitate sa functioneze ar trebui facute urmatoarele setari:
  • Trebuie instalat un serviciu de e-mail (un kit de instalare- TaskService) pe care il veti obtine de la distribuitorul dumneavoastra.
  • Vor trebui setate in Instrumente -  Setari generale - Expeditor e-mail informatiile necesare: nume cont, Server SMTP, utilizator e-mail, parola cont e-mail, port SMTP. Aceste setari difera in functie de domeniul pe care aveti setat contul de e-mail (yahoomail, gmail, domeniu propriu). Daca aveti un domeniu propriu (ex: office@firmata.ro) obtineti informatiile necesare de la responsabilul IT care a facut setarile contului de email.

La finalul acestui articol gasiti setarile necesare pentru conturile de yahoo.mail si gmail.


Pentru transmiterea fluturasilor direct pe e-mailul salariatilor vor trebui setate adresele de e-mail pentru fiecare salariat.

Pentru aceasta apelati comanda Prelucrari-Trimitere e-mailuri cu rapoarte pentru salariati din modulul Salarii. De aici puteti alege unul din urmatoarele rapoarte: Adeverinte venituri salariale, Fluturasi Chenzina I, Fluturasi Chenzina II, Fluturasi Chenzina II pentru plic, Fluturasi Stimulente, Fluturasi al 13-lea salariu, Fluturasi Retineri Personale.

Aveti posibilitatea de a cripta aceste documente in momentul transmiterii pe e-mail. Pentru aceasta, trebuie completata o parola fiecarui salariat in modulul Nomenclatoare-Personal. Astfel, deschiderea documentului va necesita introducerea unei parole.

Daca nu se doreste transmiterea fluturasilor direct catre salariati, ci catre angajator (in cazul in care serviciile de salarizare sunt externalizate) aveti doua optiuni:

1. Puneti adresa angajatorului la fiecare salariat (angajator@yahoo.com) si veti primi un numar de mailuri egal cu nr de salariati avand atasat fluturasul fiecaruia;

2. Faceti o lista cu toti fluturasii pe care o veti transmite la angajator, urmand ca acesta sa transmita mai departe fluturasii catre
salariati.

De asemenea pot fi transmise diferite rapoarte predefinite (Stat de plata, Centralizatoare, Solduri parteneri etc ) prin intermediul Activitatilor automate (din Instrumente). Se creeaza un model de programare (in care vor fi introduse datele privind setarile transmiterii), pe care il vom atasa la Activitati automate - Rapoarte pentru terti. Aici vom alege rapoartele care se doresc a fi transmise, societatea corespunzatoare precum si adresele de e-mail destinatare.


Setarile contului de yahoo.mail:

Nume cont:   adresa@yahoo.com
Server SMTP : smtp.mail.yahoo.com
Utilizator e-mail: adresa@yahoo.com
Parola cont e-mail: parola mail
Port SMTP: 587 sau  465
Conexiune SSL pentru SMTP: bifat
Autentificare server: bifat


Setarile contului de gmail:

Nume cont:   adresa@gmail.com
Server SMTP : smtp.gmail.com
Utilizator e-mail: adresa@gmail.com
Parola cont e-mail: parola mail
Port SMTP: 587
Conexiune SSL pentru SMTP: bifat
Autentificare server: bifat